Categories: Fotbal JudeteanSport

Se apropie finalul domniei lui Danut Lata, baronul fotbalului timisean, in fruntea AJF Timis

Lunile lui Dănuţ Laţa în fruntea AJF Timiş sunt numărate. În ultima vreme se discută tot mai mult despre reorganizarea fotbalului românesc. După plecarea lui Mircea Sandu din fruntea FRF, frâiele fotbalului mioritic vor ajunge, cel mai probabil, în mâinile echipei conduse de fostul internaţional Gică Popescu. Fotbalul românesc va fi reorganizat astfel din temelii.

Nu vor fi ignorate nici asociaţile judeţene de fotbal, acolo unde s-au înscăunat personaje care se comportă precum nişte baroni politici. La fel se întâmplă şi în judeţul Timiş, unde şeful fotbalului se află în funcţie de mai bine de 20 de ani. Dănuţ Laţa, poreclit de unii şi baronul fotbalului timişean, conduce AJF Timiş încă de la înfiinţarea ei. Din 1991, mai exact. Regulamentele alambicate făcute cu dedicaţie pentru baronii din asociaţiile judeţene de fotbal l-au menţinut pe Laţa în fruntea forului fotbalistic judeţean. Aceleaşi regulamente i-au permis acestuia să facă din AJF Timiş un stat în stat, spre nemulţumirea multor reprezentanţi ai echipelor de fotbal din judeţul Timiş. Cu toate acestea, nimeni nu mai are curajul să se contrazică cu Dănuţ Laţa şi acoliţii lui unşi şefi sau şefuleţi prin AJF Timiş sau Comisia Juedeţeană a Arbitrilor.

Instalarea lui Gică Popescu în fruntea fotbalului românesc va avea repercursiuni şi la nivelul asociaţilor judeţene. Se va umbla mai întâi la unele proceduri ce se regăsesc în actualul statut care, după ce vor fi înlăturate sau modificate, pentru şefia unei asociaţii vor putea participa mai mulţi oameni de fotbal. Este foarte posibil ca Gică Popescu să-şi caute oameni de încredere în fiecare judeţ, pentru a putea colabora cât mai bine, ceea ce înseamnă că Dănuţ Laţa se poate gândi la o iminentă înlocuire.

Dar pentru Laţa nu va fi o tragedie. Acesta se află în pragul pensionării, aşa că, dacă Gică Popescu va reuşi să facă ceea ce acum promite, Dănuţ Laţa va putea avea o viaţă liniştită şi departe de stresul provocat de sportul pe care l-a slujit şi în calitate de fotbalist la Poli Timişoara. 

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

43 de minute ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

2 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

4 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

6 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

6 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

6 ore ago