Categories: Economic

Vinul de la Recas are OK-ul de la specialisti din patru tari

Cramele Recaş au, din acest an, o echipă extinsă de vinificatori, sub supravegherea căreia vor fi create vinurile sale din cea mai recentă producție. Un australian, un specialist din Africa de Sud, o spaniolă și un român vor avea grijă ca orice sticlă de vin care pleacă de la Recaș să fie de cea mai bună calitate.

Hartley Smithers, născut la Sydney, a ajuns la al nouălea an în care se ocupă de crearea vinurilor de la Cramele Recaş. Până acum, a lucrat cu importante regiuni viticole și crame australiene și a produs vinuri în Spania, în Argentina, Cipru, Chile și chiar în Zimbabwe. Hartley Smithers este un vinificator veteran, experienţa sa înglobând peste 50 de recoltări, din toate regiunile de producție de vin din lume.

Nora Iriarte s-a alăturat echipei de la Cramele Recaş în 2009. Născută în regiunea Pamplona din Spania, a absolvit Universitatea din Bordeaux, devenind în scurt timp oenolog la cramele din faimoasa regiune viticolă. A lucrat cu Chateaux de Fleur de Petrus, Bodegas Rioja LAN, Principe de Viana şi Casella Wines.

David Lockely, originar din Africa de Sud, este oenolog permanent la Cramele Recaș. Și-a început cariera de producător de vinuri la crama sud-africană Blaauwklippen, acumulând o experienţă care acoperă de la cultivarea propriu-zisă a strugurilor, până la producerea de vinuri variate, inclusiv spumante. A fost premiat constant pentru vinurile produse. La Cramele Recaș, Lockley se ocupă de tot vinul îmbuteliat, de la recoltă, cupajare și control de calitate, până la partea de achiziție și de dezvoltat noi tehnologii.

Cramele Recaş este, probabil, singura cramă din România cu o echipă atât de vastă de vinificatori și consultanți din țări diferite. Cu podgorii atestate încă din 1447, Cramele Recaș este printre primii producători care au încercat să se focalizeze pe vinuri curate, seci și moderne și care a avut masa critică, atât ca număr de hectare, producție, putere de penetrare a pieței, investiție în oameni, dar mai ales vin, ca să reușească.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Probleme fără sfârşit! Halep nu va merge la Aukland şi nici la Australian Open

Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…

7 ore ago

Guvernul închide oficial un punct de trecere al frontierei din Timiș care nici nu era încă deschis

Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…

12 ore ago

Primăria Timișoara a lansat oficial licitația pentru proiectarea și ridicarea parcării Spitalului de Copii

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…

12 ore ago

Se depun eforturi pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe Bega

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…

13 ore ago

De Crăciun, chiar am fost mai buni! Doar PSD-istul Daea a dat-o mai pe tradiţional

„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…

13 ore ago

Doar echipa de baschet va mai reprezenta Timişoara în acest an

Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…

13 ore ago