Categories: SocialUltima ora

Descinderi la Clinica Athena

Unul dintre cele mai mari spitale private din vestul României a fost percheziționat miercuri dimineață. Polițiștii de la Investigarea Fraudelor au descins la Clinica Athena, unde ar exista suspiciuni că au fost făcute decontări false de servicii.

De câteva luni, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate verifică la sânge actele prezentate de unitățile medicale din județ, pentru decontarea serviciilor. Cabinete medicale și clinici private sau de stat au primit, în ultima perioadă, notificări cu privire la serviciile furnizate pacienților și decontate incorect. La Clinica Athena, specializată în principal în ginecologie și fertilizare in vitro, dar are și alte specialități medicale, au descins, miercuri, polițiștii. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara are, se pare, în lucru un dosar care vizează decontarea în fals a unor servicii medicale prestate de spitalul privat.

Noi am făcut controale la spitalul în cauză, unde s-au constatat nereguli. Am aplicat reținerea a 1% din valoarea de contract, aceasta fiind maximul prevăzut de lege. Le-am transmis reprezentanților spitalului aceste nereguli și ei trebuie să se conformeze”, explică Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș. „Comisia de control a constatat neconcordanțe între medicația prescrisă pe foaia de observație generală și consumul de medicamente înregistrat în condică, respectiv consumul de medicamente în format electronic evidențiat de furnizori pe fiecare secție în parte. La spitalizarea de zi, în luna mai 2013, s-au constatat neconcordanțe între serviciile care se regăsesc în fundamentarea serviciilor de spitalizare de zi și serviciile consemnate în fișele de spitalizare de zi. Dacă sunt raportări fictive, cei vinovați trebuie să răspundă”, mai afirmă Marcu. Altfel spus, serviciile medicale trecute în actele propuse spre decontare către CJAS nu există în fișele pacienților, iar spitalul a primit bani care nu i se cuveneau. Surse din anchetă spun că, în acest caz, prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 150.000 de lei, dar acesta urmează să fie stabilit exact în cursul anchetei.

Conform prezentării de pe site-ul propriu, Spitalul Athena poate asigura, anual, 4.000 de intervenții chirurgicale în specialități diferite, dar și 5.000 de nașteri. Unitatea sanitară este în relație contractuală cu CJAS Timiș din anul 2010.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

17 minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

42 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago