Jose Furtado, pe faras de la ACS Poli

Zilele atacantului din Republica Capul Verde în tricoul lui ACS Poli sunt numărate. Cu toate că are contract până la finele campionatului, din cauza evoluțiilor absolut jenante, conducătorii clubului vor să se despartă de Jose Furtado la iarnă. Meciul cu Corona Brașov poate fi decisv pentru viitorul fotbalistului la Timișoara.

Jose Furtado (30 de ani și jumătate) a sosit la Timișoara ca jucător liber de contract, în luna august, imediat după începerea campionatului. El a fost adus la solicitarea expresă a antrenorului Valentin Velcea, fiind girat și de o carte de vizită bogată, pe care apar echipe precum AEK Atena, ȚSKA Sofia sau Pacos Fereira din Portugalia. Ca atare, a fost primit ca o adevărată vedetă și o mare speranță pentru echipa timișoreană. Toate aceste speranțe s-au năruit în momentul în care Furtado a intrat pe teren, în mecul pierdut cu 1-0 la Vaslui. A fost, de departe, cel mai slab de pe gazon, multă lume întrebându-se ce caută pe un teren de fotbal. Constant în evoluții, Furtado a jucat execrabil și în celelalte meciuri în care a intrat pe teren.

Această prestație a stârnit foarte multe nemulțumiri, începând de la primarul Nicolae Robu până la oamenii din club, dar și jucători. Mai trebuie spus că, alături de Ovidiu Petre și Gorobsov, Furtado are cel mai mare contract din club, lucru recunoscut cu tristețe chiar de unii conducători. Mai mult, din cauza lui s-a „accidentat” și Szabolcs Szekely, așa cum încearcă cei de la club să convingă lumea. Adevărul este că golgeterul lui Poli are mari nemulțumiri vizavi de marea discrepanță dintre salariul lui și al Furtado, mai ales după ce acesta din urmă a arătat ce poate. Adică nimic. De altfel, și vineri, în meciul decisiv cu Corona Brașov, Furtado va intra ca titular, în timp ce Szekely rămâne „accidentat”, nefiind prezent nici măcar pe banca de rezerve. Meciul cu brașovenii ar putea fi însă ultimul la Poli pentru Furtado. „Am luat legătura cu impresarul său și i-am transmis că, dacă nu-și revine, vrem să ne despărțim. A enervat pe toată lumea din club, inclusiv pe primar. Nu se mai poate așa”, ne-a declarat unul din conducătorii lui ACS Poli.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

9 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

11 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

17 ore ago