Solutie a la Robu: traficul va fi mai lejer, daca studentii incep cursurile mai tarziu

În Timișoara se circula infernal, se stă zeci de minute în trafic, dar primarul Nicolae Robu a găsit soluția. El vrea ca studenții să înceapă cursurile mai târziu! În plus, edilul va cere interzicerea staționării mașinilor în fața școlilor din zona centrală a orașului.

Șoferii timișoreni sunt cu nervii întinși la maximum. Ca să ajungă dintr-o parte dintr-alta a orașului au nevoie de zeci de minute și multă răbdare, pentru a sta la cozile kilometrice de la semafoare și intersecții. Primarul Nicolae Robu crede că a găsit soluția. „M-am gândit să solicit rectorilor Universităţii Politehinca şi Univesităţii de Vest să analizeze dacă nu cumva ar putea decala programul acestor universităţi de la 8 la 8,30 sau la 9. Evident că şi o decalare spre mai devreme ar ajuta traficul, dar nu m-am gândit la ea”, a declarat liberalul. Acesta a constatat că aglomerația din trafic atinge cote maxime de când au început cursurile şi studenţii de la Universitatea de Vest. „Numărul de studenţi de la cele două universităţi este mare şi vin mulţi dintre ei la şcoală, astfel încât se simte o încărcare a traficului”, a mai spus Robu.

O altă măsură pentru fluidizarea traficului ar fi ca în faţa şcolilor să fie interzisă staţionarea mașinilor. „Vom încerca să mai luăm măsuri de decongestionare a traficului. Pe de o parte, în faţa unor licee, cum ar fi «C. D. Loga» şi «Lenau», vom rezerva un număr de locuri în care va fi interzisă staţşi0onarea şi va fi permisă doar oprirea maşinilor pentru coborârea copiilor care sunt aduşi de părinţi Vom vedea câte locuri se poate”, a mai spus Robu. Staţionarea va fi interzisă în intervalele orare în care părinții își aduc și își iau copiii de la școală. (sursa foto: facebook.com)

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

37 de minute ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

2 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

4 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

4 ore ago