Categories: Poli Timisoara

Sunda, „principal”, Velcea, director sportiv la ACS Poli

ACS Poli are, de joi, un nou antrenor principal. Aurel Șunda, fost director al centrului de copii al clubului, a fost instalat pe banca tehnică. Vali Velcea rămâne la club, iar Călin Rosenblum primește și el o nouă funcție. Nicolae Robu și Titu Bojin speră ca „șocul” să producă mult așteptata revenire a echipei.

ACS Poli a făcut, în șase etape, doar două puncte, și acelea în urma unor meciuri penibile. Vali Velcea s-a plâns, înaintea partidei cu „lanterna” Corona Brașov, de puținii bani de care dispune la echipă și de lotul subțire de jucători. A fost primul semn clar că lucrurile nu mai pot continua în același fel. O săptămână mai târziu, Velcea și-a pierdut funcția.

Schimbarea nu a fost provocată de declarațiile lui Vali Velcea de săptămâna trecută. Am tot așteptat să se termine seria eșecurilor, dar, când am văzut că din șase meciuri am luat două puncte, am tras concluzia că trebuie să luăm măsuri. Am ajuns la un consens și de aceea stăm aici cu fețele senine: se impun schimbări atât în echipa tehnică, cât și în organigrama clubului”, a declarat primarul Nicolae Robu. Aurel Șunda a fost instalat astfel în funcția de „principal”, atu-ul său fiind importanta experiență la nivelul primei ligi.

Exista o tensiune negativă și era nevoie de un șoc. Ne străduim să asigurăm un climat prietenesc la echipă și până la sfârșitul campionatului nu mai căutăm în altă parte. La club se va schimba și regulamentul intern, mai ales în ceea ce privește sistemul de premiere. S-au chinuit unii să creeze animozități între mine și Nicolae Robu, dar n-au reușit. ACS Poli nu este echipa primăriei sau a consiliului județean, ci a Timișoarei, a Timișului și chiar a Banatului”, a completat Titu Bojin.

Noul antrenor principal, Aurel Șunda, a fost destul de reținut în declarații. „Eu cred că echipa poate mai mult, iar pentru mine este o nouă provocare. Timișoara poate, are potențial și trebuie să demonstreze asta. Primul joc este cel mai important, dar la fotbal există întotdeauna trei variante. La Cluj, noi mergem la victorie”, a spus Șunda.

Odată cu schimbarea lui Velcea, încă un om important de la club s-a ales cu o nouă funcție. Postul de manager sportiv a fost desființat, iar Călin Rosenblum a devenit director tehnic. Atribuțiunile celor doi urmează să fie stabilite prin fișele posturilor. „Nu am trecut încă pe hârtie atribuțiile fiecăruia, dar le avem în minte”, a conchis Nicolae Robu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago