Zebra de la Zoo e de vina ca s-a inecat! / AUDIO declaratie Robu

Niciun angajat de la Grădina Zoologică nu va fi sancționat pentru moartea zebrei. Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că singurul vinovat pentru acest incident nefericit este… chiar animalul mort, care era agresiv și avea un comportament imprevizibil. Mânzul de un an fusese adus din Cehia cu o zi înainte să se înece în heleșteul de la Pădurea Verde.

Povestea zebrei înecate la Grădina Zoologică din Timișoara, la numai o zi după ce fusese adusă de la Liberec, nu l-a prea impresionat pe Nicolae Robu. Animalul a evadat din țarc vineri la prânz, a revenit apoi în spațiul îngrădit, iar peste câteva ore a scăpat din nou și s-a înecat în heleșteul de la Zoo. Directorul Direcției de Mediu, Adrian Bere-Semeredi, doborât de zebră la prima evadare, a încercat s-o salveze din apă, dar nu a reușit. El a fost rănit și transportat la spital, dar a fost ulterior externat.

Niciun angajat de la Grădina Zoologică nu va fi însă sancționat pentru moartea zebrei. Primarul Nicolae Robu are o explicație seacă: „Zebra este responsabilă. Animalul a avut un comportament total imprevizibil, a fost agresiv, a fost de o agitaţie incredibilă. Animalele mai au comportment imprevizibil şi aşa s-a întâmpla şi în cazul acesta. Nu trebuie să-i pedepsim pe oamenii care au făcut toate eforturile să o aducă aici şi s-o îngrijească şi în plus şi-au riscat viaţa. Directorul Direcției de Mediu a plâns efectiv, așa bărbat în toată firea cum este. Nu are absolut nicio vină”, a declarat primarul.

Liberalul spune că specialiştii au confirmat că zebra era ţinută într-un habitat corespunzător şi a fost tratată ca la carte. „Nu e nimeni de vină că şi acestă zebră, aşa cum se întâmplă cu multe animale, a avut un comportament imprevizibil. Nu pot spune mai mult, pentru că realmente nu mă pricep. Eu cred că în primul rând este de vină animalul agresiv şi cu comportament imprevizibil, care, în loc să mănânce, dă din copite şi rupe gardurile. Cred că nu putem să disculpăm acel animal de vină”, a concluzionat primarul Timișoarei.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago