Niciun angajat de la Grădina Zoologică nu va fi sancționat pentru moartea zebrei. Primarul Nicolae Robu a ajuns la concluzia că singurul vinovat pentru acest incident nefericit este… chiar animalul mort, care era agresiv și avea un comportament imprevizibil. Mânzul de un an fusese adus din Cehia cu o zi înainte să se înece în heleșteul de la Pădurea Verde.
Povestea zebrei înecate la Grădina Zoologică din Timișoara, la numai o zi după ce fusese adusă de la Liberec, nu l-a prea impresionat pe Nicolae Robu. Animalul a evadat din țarc vineri la prânz, a revenit apoi în spațiul îngrădit, iar peste câteva ore a scăpat din nou și s-a înecat în heleșteul de la Zoo. Directorul Direcției de Mediu, Adrian Bere-Semeredi, doborât de zebră la prima evadare, a încercat s-o salveze din apă, dar nu a reușit. El a fost rănit și transportat la spital, dar a fost ulterior externat.
Niciun angajat de la Grădina Zoologică nu va fi însă sancționat pentru moartea zebrei. Primarul Nicolae Robu are o explicație seacă: „Zebra este responsabilă. Animalul a avut un comportament total imprevizibil, a fost agresiv, a fost de o agitaţie incredibilă. Animalele mai au comportment imprevizibil şi aşa s-a întâmpla şi în cazul acesta. Nu trebuie să-i pedepsim pe oamenii care au făcut toate eforturile să o aducă aici şi s-o îngrijească şi în plus şi-au riscat viaţa. Directorul Direcției de Mediu a plâns efectiv, așa bărbat în toată firea cum este. Nu are absolut nicio vină”, a declarat primarul.
Liberalul spune că specialiştii au confirmat că zebra era ţinută într-un habitat corespunzător şi a fost tratată ca la carte. „Nu e nimeni de vină că şi acestă zebră, aşa cum se întâmplă cu multe animale, a avut un comportament imprevizibil. Nu pot spune mai mult, pentru că realmente nu mă pricep. Eu cred că în primul rând este de vină animalul agresiv şi cu comportament imprevizibil, care, în loc să mănânce, dă din copite şi rupe gardurile. Cred că nu putem să disculpăm acel animal de vină”, a concluzionat primarul Timișoarei.
Comentarii prin facebook