Categories: AdministratiePolitica

„Ceata lui Pitigoi” din PSD sare in apararea lui Stoia

Strânși uniți în jurul lui Traian Stoia, PSD-iști din întreaga țară au trimis mesaje de solidarizare cu viceprimarul lezat în onoarea sa de primarul Nicolae Robu care i-a cerut demisia. Ca o adevărată ceată a lui Pițigoi, dai într-unul, țipă doi, din Reșiița și București, Ion Mocioalcă, respectiv Adam Crăciunescu au sărit în apărarea lui Stoia, atacându-l pe Robu.

Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, i-a cerut lui Nicolae Robu „explicații clare” vizavi de gestul său. Culmea, dacă la el în județ e obișnuit să stea în genunchi în fața lui Sorin Frunzăverde, Mocioalcă a ajuns să-și încoarde mușchii prin Timișoara. „Constat cu regret că la Timișoara funcționarea USL este pusă sub semnul întrebării printr-un gest precipitat al domnului primar Nicolae Robu, președintele PNL Timiș și copreședinte al USL Timiș. Mă refer la solicitarea privind înlocuirea colegului nostru Traian Stoia din funcția de viceprimar al municipiului”, arata Mocioalcă. El afirmă că a discutat la telefon cu Robu vizavi de nemulțumirile acestuia, propunând o analiză în interiorul USL.

„Cu toate acestea, observ că domnul primar al Timișoarei s-a grăbit să lanseze un atac mediatic la adresa viceprimarului PSD, fără a mai aștepta să se întrunească structura județeană a USL. Este inacceptabil un asemenea stil de lucru, mai ales că domnul Robu datorează cetățenilor care au votat USL o serie de explicații, având în vedere că anul trecut întreaga structură a PSD Timiș s-a mobilizat exemplar pentru ca domnia sa să acceadă la fotoliul de primar”, și-a mai dat cu părearea Mocioalcă. Președintele PSD Caraș-Severin a ținut să-i asigure pe cei care au votat partidul în Timișoara că „prioritățile noastre administrative și politice rămâne (sic!- n.r.) valabile”, iar punctele de vedere ale lui Robu sunt izolate. (Meteahnă bucureșteană: subiect la plural, predicat la singular!). „Vrem în continuare să modernizăm Timișul și și Timișoara, să atragem fonduri europene pentru marile lucrărti de infrastructură, să reducem birocrația și să venim în sprijinul comunității locale”, a încheiat cărășeanul. Nu se știe de ce nu face aceste lucruri mărețe în Reșița și Caraș-Severin.

Din București a sărit în ajutorul lui Stoia și Adam Crăciunescu, director Romsilva, președinte executiv al PSD Timiș și mână dreaptă a lui Ilie Sârbu. El l-a acuzat pe Robu că a încălcat protocolul USL și a ținut să-i amintească că PSD ar fi avut un rol esențial în campania electorală din 2012. „PSD a manifestat permanent un grad de toleranță ridicată față de acțiunile dlui Robu chiar și atunci când împărțirea atribuțiilor viceprimarilor a fost făcută discreționar”, a continuat Crăciunescu. Și el o dă înainte cu „marile descoperiri” din zona imobiliară pe care le-ar fi făcut Stoia în ultima perioadă. „Eficiența acțiunilor viceprimarului PSD pare să fie principalul motiv al deranjului domnului Robu, situație cu care nu putem fi de acord”, a încheiat Crăciunescu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

5 minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

24 de ore ago