Categories: Politica

Daniel Funeriu: o parte din PNL Timis a facut blat cu PSD

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, actualmente consilier la Palatul Cotroceni, îl felicită pe primarul Nicolae Robu pentru demersul privind îndepărtarea viceprimarului Traian Stoia. Pe de altă parte, Funeriu susține că Robu nu e sprijinit de o parte din PNL, care ar avea blat cu PSD.

Daniel Funeriu a postat pe propriul blog o analiză a ultimelor evenimente de pe scena politică timișoreană. Mai exact, anunțul primarului Nicolae Robu că nu mai poate lucra alături de viceprimarul PSD Traian Stoia. Din start, Funeriu afirmă că politicienii din Timișoara sunt de „o calitate foarte proastă”, neavând o voce vizibilă la nivel național. El afirmă că unele evenimente le-a prezis cu mai mult timp în urmă, atunci când i-a cerut lui Robu să nu se mai lase „călărit” de PSD.

M-a asigurat atunci că este «masculul politic alfa» și că nu-l «călărește» PSD și camarila din spatele PSD. Astăzi recunoaște că am avut dreptate și face un gest de curaj politic, punând piciorul în prag”, arată Funeriu. Numai că între timp lucrurile s-au agravat, continuă fostul ministru, iar PSD și-a întărit poziția. El arată și de unde această concluzie: „camarila PSD l-a pus în situație jenantă prin scandalul cu sediul PSD”; „toate contractele grase ale primăriei au fost câștigate de firme arondate grupului infracțional aflat în spatele PSD”; „PSD apare mediatic ca principal luptător împotriva mafiei care a cucerit centrul, cu toate că mafiile din jurul PSD sunt responsabile pentru această mizerie”. Ca atare, Funeriu a ajuns la concluzia că Robu a pierdut bătălia cu PSD.

„Mai are totuși o soluție salvatoare pentru el, pentru PNL și pentru Timișoara. Miza reală nu este Robu sau Stoia. Miza reală este lupta (blatul?) dintre Grindeanu și structura PNL aparent condusă de dl. Robu”, spune Funeriu, adăugând că PSD așteaptă o sentință nefavorabilă primarului în procesul cu ANI. Ceea ce a condus la o luptă de poziționare în perspectiva unor alegeri anticipate pentru scaunul de primar. „Cea mai mare tragedie pentru noi, timișorenii, ar fi ca Timișoara să încapă pe mâna PSD. Să nu ziceți că nu v-am spus”, decretează Funeriu.

El afirmă că soluția cea mai simplă ar fi ca Robu să rupă protocolul cu PSD și să anunțe moartea USL în Timișoara. „Asta ar putea face din dl Robu un adevărat lider național, indiferent de ce se întâmplă la proces. Dacă pierde procesul pleacă în erou, cu fruntea sus. Dacă îl câștigă, atunci chiar că va fi <> al orașului”, a mai spus fostul ministru. În final, Funeriu a afirmat că „în semn de solidaritate cu orașul meu”, își va stabili din nou domiciliul în Timișoara.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago