Categories: Administratie

Garboni a pierdut procesul cu primaria si va fi evacuat

Fundația Academică Culturală Timișoara va fi scoasă din Bastionul Eugen, unde stătea de peste un an fără să plătească chirie către primărie. Cel puțin așa susține viceprimarul Traian Stoia, conform căruia FACT, condusă de Ioan Coriolan Gârboni, a pierdut procesul cu PMT. Gârboni spune însă că nici vorbă de așa ceva.

În Piața 700 avem un proces de evacuare pe care primăria l-a câștigat, urmează să vină motivarea sentinței și să facem evacuarea printr-un executor judecătoresc și să scoatem la licitație spațiul. Este fostul restaurant academic cu bară de inox. Nu mai funcționa nimic acolo acum. De un an și jumătate nu mai plătea chirie și s-au făcut niște modificări acolo. Important este să eliberăm spațiul și să putem lua bani pe el. N-are nimeni nimic cu omul care face afaceri acolo”, spune viceprimarul Traian Stoia.

„Omul care face afaceri acolo” este nimeni altul decât Ioan Coriolan Gârboni, președintele FACT și directorul Filarmonicii Banatul. În 2007, FACT a închiriat, de la primărie, 203 mp interior și 270 mp terasă, pentru a avea un loc unde să-și desfășoare activitatea. La scurt timp însă, a „pasat” localul unei societăți comerciale care a deschis aici un bar. Contractul de închiriere a expirat anul trecut, dar FACT nu a părăsit spațiul și, în plus, ar avea datorii de aproape 70.000 de lei către municipalitate.

Gârboni îl contrazice pe Stoia și spune că nu se pune problema să părăsească spațiul din Piața 700. „Nu cunosc nimic despre asta. Nu am primit nici o informare. Nimic. Viceprimarul Stoia spune multe. Procesul acela va mai dura. Nu cunosc nimic, avocatul se ocupă, nu ştiu problema asta, deci nu eu mă ocup. Este un avocat, habar nu am ce se întâmplă. O să verific”, ne-a declarat președintele FACT. Acesta susține, de la începutul scandalului, că în spațiul respectiv au avut loc o mulțime de acțiuni culturale. Gârboni recunoaște că seara acolo era un bar, dar prețurile erau foarte mici.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago