Categories: Administratie

In Timisoara, copacii se taie pentru ca au iesit din… termenul de garantie!

Șantierul din zona Soarelui enervează o parte din locuitori. Oamenii reclamă tăierea fără noimă a copacilor, care urmează să facă loc unor parcări. Primarul Nicolae Robu spune însă că altul este motivul pentru care s-a recurs la acestă soluție și susține că, de când s-a instalat în funcție, a dispus plantarea a peste 1.500 de arbori.

Au început să taie pomii de pe Aleea Azurului. Sunt pomi care au 25 de ani, dau aer, fac umbră și schimbă în bine aspectul blocurilor de beton din zonă. Mă îngrijorează să vad că din 11 pomi care sunt în fața blocului în care locuiesc, cinci urmează să fie tăiați. Simt că acest lucru se face doar ca să se obțin cât mai multe locuri de parcare. Nu acesta trebuie să fie criteriul pe care se hotărăște tăierea pomilor”, spune o timișoreancă. Femeia susține că, inițial, oamenilor li s-a promis că vor fi tăiați cel mult patru arbori pe toată strada.

Primarul Nicolae Robu afirmă însă că nu poate mulțumi pe toată lumea. „Sunt puțini cetățenii care nu au vrut să înțeleagă. Majoritatea covârșitoare a înțeles motivul. Acei copaci erau crescuți peste rețelele edilitare, de telefonie, gaz sau electricitate. Există săpături care au scos în evidență acest lucru, există fotografii. Unii cetățeni nici n-au vrut să asculte explicațiile. Au fost doi copaci care au crescut peste un planșeu de beton. Oricând s-ar fi putut surpa. Nu vrem să se ajungă să avem victime, copacii să cadă peste oameni sau peste mașini. Trebuie să intervenim cu simț al răspunderii”, a declarat edilul.

Robu spune, pe de altă parte, că ține ca Timișoara să fie un oraș verde, deși recunoaște că, de la începutul mandatului său, au fost tăiați 100 de copaci. „Am plantat 1.500, mai mulți decât am fi obligați prin lege să plantăm. Copacii trebuie sa fie acolo unde le e locul, nu acolo unde au crescut spontan, iar alții au fost plantați fără noimă. Alți copaci sunt efectiv ieșiți din durata lor de viață. Sunt putrezi pe dinăuntru și trebuie tăiați. Din păcate, nu avem o evidență foarte clară să știm fiecare copac când a fost plantat. Evident că se iese din medie, ca la orice vietăți, inclusiv la oameni. Unii copaci sunt mai uzați, alții sunt în stare mai bună, dar media este respectată”, a mai spus liberalul. Pe Aleea Azurului, în locul copacilor tăiați, urmează să fie făcută o parcare.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

35 de minute ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

47 de minute ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

O oră ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

2 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

3 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago