Categories: Administratie

Prima de zi de haos in zona Cetate: putini muncitori, multi nervi/ FOTO

Trafic închis, mulţi poliţişti care să dirijeze circulaţia şi foarte puţini muncitori în zona centrală a Timișoarei. Șoferii au stat la cozi interminabile, iar cei care n-au apucat să-și mute mașinile s-au enervat după ce au găsit avertismente de la Poliția Locală. De luni, zona Cetate a devenit interzisă traficului rutier și așa va rămâne cel puțin un an și jumătate.

Lucrările de reabilitare a zonei Cetate au început, luni dimineaţă, cu montarea noilor indicatoare. În jurul prânzului, câțiva muncitori ai firmei Romprest, care a câştigat licitaţia pentru această lucrare, ridicau mobilierul urban şi scoteau vechile indicatoare. În fiecare intersecţie, pe lângă semnele de „Interzis”, au fost trimiși în teren poliţişti locali şi poliţişti de la Rutieră, care să le explice șoferilor cum trebuie să circule. „Oamenii sunt cam nervoşi că este închisă circulaţia şi că nu ştiu pe unde să o ia. În câteva zile vor învăţa ei care sunt traseele”, ne-a spus un poliţist local.

Cei mai mulţi conducători auto ştiau că de luni dimineaţă traficul va fi închis şi s-au străduit să evite zona. „Dacă se face ceva, este bine, dar nu cred că ar fi trebuit să înceapă acum. Ar fi fost mai bine să aştepte să se dea drumul la Michelangelo şi după aceea să închidă aici, pentru că va fi un trafic infernal”, ne-a spus un şofer. Cei care aveau încă maşinile parcate pe strada Eugeniu de Savoya s-au trezit cu somaţii pe parbrize, fiind rugați să-şi mute autovehiculele în alte locaţii. „Nu se mai poate parca? Şi unde naiba parchez? În zona asta am treabă, unde aş putea să îmi las maşina? Nu mi se pare normal să te apuci de o lucrare şi să nu ai locuri de parcare”, ne-a spus o şoferiţă extrem de nervoasă.

Lucrările de reabilitate a centrului istoric sunt executate de firma Romprest şi durează până la jumătatea anului 2015. La finele lor, nu mai puțin de 11 străzi vor deveni exclusiv pietonale, traficul auto urmând să fie total interzis.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago