Categories: Administratie

Robu, catre „istericii” care il critica: Voi mai taia copaci daca va fi cazul!

Ca să nu mai fie certat de „isterici”, Nicolae Robu promite că, în cartierul Soarelui, în care locuiește, va planta… „copaci crescuți bine”! Reacția edilului a venit pe Facebook: acolo unde se opune, urmează să fie tăiați și mai mulți arbori, totul pentru ca Timișoara să fie „funcțională și mai frumoasă”. În ultima vreme, municipalitatea a fost acuzată că taie fără noimă copacii din oraș.

Ultimii arbori căzuți sub drujbe au fost cei din Piața Libertății, dar masacre similare s-au produs, în ultimele luni, în diferite zone din oraș. Printre acestea, Piața Bălcescu, strada Platanilor sau, cel mai recent, cartierul Soarelui. „Nu trebuie s-o luăm razna. În ceea ce mă privește, pot vorbi foarte relaxat, pentru că am plantat peste 1.000 de copaci într-un an de mandat. Noi, oamenii, nu putem fi subordonații nici ai pomilor, nici ai câinilor, nici ai ciorilor”, declara, la finele lunii octombrie, Nicolae Robu. După ce a început șantierul pentru reabilitarea zonei Cetate, muncitorii au tăiat o parte din copacii din Piața Libertății. În fața Casei Armatei au scăpat doar brazii. Reacția nemulțumiților pe rețelele de socializare a fost imediată.

Robu însă nu acceptă nicio discuție pe acest subiect. Vineri seară, el a reacționat totuși pe Facebook, numindu-i „isterici” pe cei nemulțumiți. „(…) în ultimele zile, s-a creat o adevărată isterie pe tema tăierii unor copaci. Da, am tăiat un număr de copaci și voi mai tăia dacă va fi cazul și, cel mai probabil, va fi! Dar voi planta mult mai mulți decâți voi tăia! Și nu voi planta puieți, așa cum acuză cei ce reacționeză isteric (…) Voi planta copaci deja crescuți bine și asta se va întâmpla cât de curând în premieră în Cartierul Soarelui. (…) Vom face Timișoara funcțională și mult mai frumoasă, cu mult mai mult spațiu verde și mult mai mulți copaci decât în prezent! (…) Garantez asta!”, a scris Robu. Ce înseamnă „copaci bine crescuți” doar primarul poate ști. Sperăm doar că nu se referă la palmieri în ghivece! Cert este că, în Piața Bălcescu, de exemplu, au fost plantați niște puieți anemici, din care unii s-au uscat în foarte scurt timp.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago