Timisoara are poduri putine si prost denumite, Robu vrea sa schimbe asta

Una din marile probleme ale Timișoarei este că nu are destule poduri peste Bega. În plus, cele existente au denumiri pe care puțini timișoreni le cunosc. Primarul Nicolae Robu vrea să construiască, într-un viitor destul de incert, patru poduri, dar și să redenumească podurile actuale.

Primarul Nicolae Robu a semnat, joi, primele demersuri pentru reabilitarea podurilor Ştefan cel Mare, Eroilor şi Muncii și a anunțat, pe de altă parte, construirea unora noi. „Vom realiza, în perioada următoare, mai multe poduri peste Bega, probabil patru. Prioritare sunt Solventul, Jiul şi Bobâlna şi este posibil să facem încă unul în porţiunea din vecinătatea Podului Decebal. Am semnat documentaţia pentru tema de proiectare pentru reabilitarea Podului Ştefan cel Mare, situat pe bd. Dragalina, a Podului Eroilor, din cartierul Iosefin, şi a Podului Muncii, pe bd. Iuliu Maniu. În 2014 vom lansa licitaţia pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi documentaţia de execuţie, iar apoi vom trece la execuţie”, a declarat edilul.

Până la construirea unor noi poduri, care nu se știe nici cât costă, nici când va începe efectiv, Robu vrea chestiuni mult mai practice. El crede că timișorenii nu prea știu cum se numesc podurile din oraș. „Dacă am face un sondaj în oraş, să întrebăm timişorenii cum se numesc diversele poduri, extrem de puţini ar şti, pentru că nu există nicio asociere între numele unui pod şi bulevardul care îl traversează. Nu e normal să ai un bulevard Mihai Viteazu şi unul Andrei Şaguna, iar podurile cu același nume să fie în cu totul altă parte decât bulevardele. Părerea mea personală, și nu m-am consultat cu nimeni încă, este că ar fi firesc ca podurile să primească numele bulevardelor care le traversează”, a spus primarul. (sursa foto: www.eyeinthesky.ro)

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea plantelor de apartament pe perioada iernii

În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…

O oră ago

Autoturism de lux în valoare de 200.000 euro căutat de autoritățile din Italia, descoperit la PTF Moravița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…

17 ore ago

Aquatim pregătește preluarea rețelelor de apă canal din Lugoj, de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…

21 de ore ago

Când armele au tăcut și mingea a „vorbit”! Miracolul fotbalistic din timpul Războiului cel Mare

Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…

22 de ore ago

Cum va fi vremea în prima și în a doua zi de Crăciun

Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…

o zi ago

Scrisoarea pastorală de Crăciun a lui †IOAN, episcopul greco-catolic de Lugoj

Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…

o zi ago