Timisoara are poduri putine si prost denumite, Robu vrea sa schimbe asta

Una din marile probleme ale Timișoarei este că nu are destule poduri peste Bega. În plus, cele existente au denumiri pe care puțini timișoreni le cunosc. Primarul Nicolae Robu vrea să construiască, într-un viitor destul de incert, patru poduri, dar și să redenumească podurile actuale.

Primarul Nicolae Robu a semnat, joi, primele demersuri pentru reabilitarea podurilor Ştefan cel Mare, Eroilor şi Muncii și a anunțat, pe de altă parte, construirea unora noi. „Vom realiza, în perioada următoare, mai multe poduri peste Bega, probabil patru. Prioritare sunt Solventul, Jiul şi Bobâlna şi este posibil să facem încă unul în porţiunea din vecinătatea Podului Decebal. Am semnat documentaţia pentru tema de proiectare pentru reabilitarea Podului Ştefan cel Mare, situat pe bd. Dragalina, a Podului Eroilor, din cartierul Iosefin, şi a Podului Muncii, pe bd. Iuliu Maniu. În 2014 vom lansa licitaţia pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi documentaţia de execuţie, iar apoi vom trece la execuţie”, a declarat edilul.

Până la construirea unor noi poduri, care nu se știe nici cât costă, nici când va începe efectiv, Robu vrea chestiuni mult mai practice. El crede că timișorenii nu prea știu cum se numesc podurile din oraș. „Dacă am face un sondaj în oraş, să întrebăm timişorenii cum se numesc diversele poduri, extrem de puţini ar şti, pentru că nu există nicio asociere între numele unui pod şi bulevardul care îl traversează. Nu e normal să ai un bulevard Mihai Viteazu şi unul Andrei Şaguna, iar podurile cu același nume să fie în cu totul altă parte decât bulevardele. Părerea mea personală, și nu m-am consultat cu nimeni încă, este că ar fi firesc ca podurile să primească numele bulevardelor care le traversează”, a spus primarul. (sursa foto: www.eyeinthesky.ro)

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

4 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

8 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

11 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

11 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago