Categories: AdministratiePolitica

Cadou de Craciun de la Robu pentru PSD: pretul sediului majorat de sapte ori

Primarul Nicolae Robu nu putea să nu le facă un cadou de Sărbători colegilor social-democrați. Iar cel mai bun lucru la îndemână a fost unda verde pentru cumpărarea sediului de către PSD Timiș. O mică problemă ar fi că prețul a crescut de șapte ori, de la prima evaluare.

Noua evaluarea a sediului PSD Timiș de pe Splaiul Tudor Vladimirescu ajunge la aproximativ 700.000 de euro, a declarat primarul Nicolae Robu. Suma este de șapte ori mai mare decât prima evaluare făcut pentru același sediu și, culmea, de aceeași firmă. Este vorba de AB Consulting care, la prima evaluarea, a scos din joben prețul de 100.000 de euro. Diferența este că, pentru prima evaluarea s-a ocupat viceprimarul PSD Traian Stoia, iar de a doua, personal, primarul Robu. De menționat că Stoia este cel cu gura foarte mare că ține enorm la patrimoniul Timișoarei, pe care nu-l vrea înstrăinat la prețuri mici.

„Nu am avut timp să introducem pe ordinea de zi a Consiliului Local și acest subiect. I-am transmis însă dlui Bojin (președintele PSD Timiș – n.r.) noua evaluare”, a declarat Robu în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Timiș. De menționat că, la mijlocul lunii septembrie, vânzarea sediului PSD a căzut în plenul CLT la un singur vot. Au votat atunci pentru vânzare, consilierii PSD, PNL, doi de la PNȚCD și alți doi de la PP-DD. Tranzacția nu s-a produs din cauza votului negativ dat de consilierul PP-DD Petrică Folică. O întrebare se impune și acum: dacă Folică ar fi votat atunci pozitiv, iar vanzarea se făcea, cine achita diferența de 600.000 de euro dintre prețul real și cel de dumping? Se încorda Stoia, care a făcut atunci toate diligențele pentru malversațiunea în cauză?

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

20 de minute ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

43 de minute ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

2 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

12 ore ago