Categories: Administratie

Cozile la gratuitati pe RATT se lasa inca asteptate

Timişorenii nu s-au înghesuit în prima zi să-și ia carduri pentru a circula gratis cu mijloacele de transport în comun. Vânzătorii de la chioșcurile RATT se așteaptă totuși la cozi spre după-amiază, când oamenii ies de la serviciu. Gratuitatea pe tramvaie, autobuze și troleibuze este în vigoare până pe 15 ianuarie 2014.

Puţini timişoreni care vor să beneficieze de gratuitate pe mijloacele de transport în comun până în 15 ianuarie s-au prezentat joi dimineaţă la chioşcurile RATT cu adeverinţă de la locul de muncă. „De obicei nu este aglomerat la noi. Până acum, au venit doar cinci persoane cu adeverinţe de la locul de muncă”, spune angajata RATT de la chioşcul din zona Soarelui.

Cei care folosesc frecvent mijloacele de transport în comun se prezintă la chioşcurile RATT cu cardul, buletinul de identitate şi adeverinţe pe care să fie trecut venitul brut, eliberate de la locul de muncă. „Este bine venită acestă idee a primăriei de ne a oferi gratuitate. Timp de o lună nu mai plătesc abonament şi pot să fac alte cumpărături de aceşti bani. Păcat că nu va fi mai mult timp gratuit”, ne-a spus o timișoreancă.

Cadoul municipalității nu pare a fi însă pe placul tuturor. „Eu nu stau la coadă pentru gratuitate, stau pentru un amărât de bilet. Nu sunt de acord cu această gratuitate, pentru că mijloacele de transport în comun sunt pline, iar cu gratuitatea vor fi full. Dacă vor suplimenta mijloacele de transport în comun, atunci ar fi mai ok. Nu prea folosesc mijloacele de transport în comun, dar cum nu prea sunt locuri de parcare în centrul oraşului, mai folosesc şi mijloacele de transport”, ne-a declarat un tânăr, care a prins puţină coadă la chioşcul RATT din Piaţa 700. Angajaţii regiei de transport nu se pot plânge că au din prima zi cozi interminabile, dar spun că totuşi, până la închiderea programului, s-ar putea face. „Deocamdată nu au venit chiar aşa multe persoane, dar cred că după ce vor ieşi de la lucru s-ar putea face cozi”, ne-a declarat o vânzătoare de la un alt chioşc.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

5 ore ago