Categories: Politica

Deputatul spagar a fost cu Maria Grapini in tabara

Deputatul PC Gheorghe Coman, acuzat de DNA pentru luare de mită, a declarat că a fost împreună cu timișoreanca Maria Grapini într-o tabără. Imediat după declanșarea scandalului în care este implicat Coman, ministrul Turismului a afirmat însă că nici măcar nu-l cunoaște.

Comisia Juridică din Camera Deputaților a dat undă verde arestării deputatului Gheorghe Coman, președinte al filialei PC Buzău. Din 14 membri, 13 au votat „da”, iar un deputat s-a abținut. Cererea de arestare trebuie să fie aprobată și de plenul Camerei Deputaților. Gheorghe Coman a fost prins în flagrant delict în timp ce lua șpagă de la directorul adjunct al DSV Buzău, Ciprian Botezatu, în contul promisiunii de a fi păstrat în funcție.

În stenogramele convorbirilor telefonice atașate la dosarul lui Coman apar numele mai multor lideri ai PC: Dan Voiculescu, Dan Constantin și chiar timișoreanca Maria Grapini, ministru al Turismului și IMM-urilor. „Băi Cipriane, și-ți mai spun și altceva și cu asta am… să-ți spun… ăăă… ca la orice partid se cere niște bani că nu mă feresc de tine, mi-a cerut niște bani ăștia… și organizarea, uite a venit oameni, acuma vine Grapini, tre să-i fac masă cu aia… eu de unde să plătesc? Așa tu mai știi o relație, ăla mai știe o relație!”, vorbea Coman la telefon cu denunțătorul.

Imediat după apariția stenogramelor, Maria Grapini a afirmat că nu-l cunoaște pe Coman și că nu a vizitat județul Buzău în ultima perioadă. „În general, hoții, șmecherii folosesc numele unor persoane, pe cine putea să folosească, a celor doi miniștri din partid. În viața mea n-am cerut personal eu bani și nu am pus pe nimeni să ceară bani. Aș fi curioasă să aflu cum a formulat, de când e el, eu n-am fost la Buzău”, spunea nervoasă Grapini. Între timp, pe Internet au apărut trei fotografii în trei locații diferite, în care Grapini este surprinsă alături de Coman. O fotografie este dintr-un restaurant din municipiul Buzău, alta dintr-o cabană din județ, iar o a treia, de pe un traseu turistic din același județ. Adică județul pe care Grapni nu-l mai vizitase de când Coman e deputat. Mai mult, la ieșirea din ședința Comisiei Juridice, deputatul șpăgar a afirmat că o știe pe Grapini dintr-o tabără unde au fost împreună.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago