Categories: SportUltima ora

Fuziune intre BC Timba si BC Timisoara? O parte vrea, o parte ba

Vicepreşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, vrea ca Timişoara să aibă o singură echipă de baschet, în prima ligă, din sezonul viitor. Social-democratul propune o fuziune între BC Timba şi BC Timişoara. Reacțiile celor două tabere, care nu au fost consultate încă, sunt diferite.

În perioada imediat următoare, Călin Dobra vrea să aducă la masa negocierilor conducerile echipelor de baschet BC Timișoara și BC Timba, ambele prim-divizionare. „Propun o fuziune. Luăm cei mai buni jucători din ambele părţi şi facem o super echipă. Sunt ferm convins că, în maximum o lună, voi pune la aceeaşi masă conducerile cluburilor. O astfel de fuziune se poate face însă doar în vară și trebuie pregătită din timp. E vremea să depăşească orgoliile şi ambiţiile şi să înţeleagă că o astfel de fuziune este benefică pentru baschetul timişorean. Din noul sezon am putea avea o singură echipă în prima ligă de baschet, mult mai competitivă şi mai bine susţinută financiar”, ne-a declarat Călin Dobra.

>Managerul lui BC Timba, Sebastian Răducanu, e încântat de propunere. „Eu sprijin demult o idee de acest gen în care banii publici să vină împreună cu banii privaţi. Banii publici să asigure partea competiţională, iar banii privaţi, cea salarială. Mă bucur că a venit o astfel de propunere din partea vicepreşedintelui CJ Timiş. Noi suntem deschişi pentru orice discuţie. Cred că aşa se poate face performanţă în acest sport. Trebuie văzută şi partea juridică, dacă putem face aşa ceva. E clar că va fi din ce în ce mai greu. Eu spun că ar trebui unite forţele. Decât să stăm în mediocritate două echipe, mai bine o singură echipă care să aibă performanţă”, susține Răducanu.

De cealaltă parte, viceprimarul Dan Diaconu, preşedintele lui BC Timişoara, nu crede într-o astfel de fuziune. Mai mult, Diaconu spune că nici măcar n-a fost consultat de Călin Dobra, înainte de a arunca bomba pe piaţă. „Domnul Dobra nu a discutat cu mine despre o astfel de variantă. Ceea ce vrea el este destul de dificil de realizat. BC Timişoara este un club cu palmares şi tradiţie şi un acţionariat exclusiv public – Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Timişoara. Nu văd ce fuziune se poate face, mai ales că este vorba de un ONG, în cazul lui BC Timişoara, nu e o societate ce poate fuziona. Domnul Dobra poate veni cu o propunere care ar viza includerea unui partener privat (n.r. – BC Timba) între membrii asociaţi ai ONG-ului BC Timişoara. Altă formă de fuziune nu văd să existe”, ne-a declarat Diaconu.

Pentru o astfel de fuziune este necesar acordul Federaţiei Române de Baschet. BC Timişoara, finanţată atât de CJ Timiş, cât şi de Primăria Timişoara, este doar pe un neconvingător loc șapte, cu șase victorii şi cinci înfrângeri. Situaţia de la BC Timba este mult mai dezastruoasă. Echipa e pe ultimul loc, cu o singură victorie şi zece înfrângeri.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

7 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

10 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

13 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

14 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

15 ore ago