Petrica „Nostradamus” Pampu prezice zile insorite la Colterm

Directorul Colterm, Petrică Pampu, nu îşi face griji că gestionează probabil cea mai mare gaură neagră din subordinea Consiliului Local Timişoara. Nici măcar nu se simte atacat, deşi scandalurile legate de Colterm s-au ţinut lanţ în ultima vreme. În ciuda evidenţei, Pampu vine cu o previziune neobişnuită: numărul centralelor de apartament va scădea drastic. În special datorită cerinţelor UE.

„Nu mă simt atacat de domnul primar, poate puţin de sindicate care vor să stopeze restructurările, micşorările de salariu şi atunci sunt agresivi mai mult decât trebuie şi vin cu tot felul de minuni. Un director general trebuie însă să le ducă toate. (…) Restul sunt chestii pur sindicaliste. Nu cred că am interesul să fac societatea o varză. Mai ales pentru că vreau să rezist şi atunci trebuie să fac ordine. Să mă lupt cu ei. Eu aveam o viaţă dulce şi liniştită dacă nu făceam restructurări, dar asta însemna că societatea ar fi mers mereu pe pierdere. Eficientizarea constă în analiza fiecărui sector şi găsirea măsurilor pentru ca lucrurile să meargă bine”, ne-a declarat managerul general al Colterm, Petrică Pampu.

În 2011, Pampu ajungea director la Colterm, după ce a lucrat 30 de ani în aceeaşi societate. Managementul salvator a lui Pampu a vizat o disponibilizare colectivă şi angajări clientelare. „Societatea asta ţine în spate termoficarea orașului şi 200.000 de oameni trebuie să beneficieze de serviciile noastre. Majoritatea societăţilor de termoficare din ţară sunt în insolvență sau în faliment. Ajutorul venit doar de la primării nu este suficient. Este un sistem greoi, dar ăsta este viitorul. Viitorul nu este centrala şi apartamentul. Fiecare cu noxele şi pericolul lui. Dacă vine o iarnă grea şi se rămâne fără gaz? Ce se întâmplă cu oraşul ăsta? Preconizez că pe viitor mulţi vor renunţa la centrale. Legislaţia europeană vine cu măsuri în care nu ne mai permite să avem noxe fără să le controlăm. Nimeni nu poate verifica ce se întâmplă în toate mini-centralele din oraş”, ne-a mai spus Pampu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago