Robu: Protestatarii de meserie fac rau Timisoarei, pe mine ma afecteaza zero

Primarul Nicolae Robu nu e deloc impresionat de protestul anunțat pe Facebook, împotriva deschiderii accesului auto în Piața Unirii. Edilul susține că, în ciuda mobilizării pe rețelele de socializare, vor participa foarte puțini timișoreni. În opinia lui Robu, „protestatarii de meserie” fac rău Timișoarei, nu primarului, care se bucură de sprijinul masiv al populației.

Duminică după-amiază este anunțat un eveniment de protest împotriva deciziei de a permite accesul mașinilor în Piața Unirii. Nicolae Robu privește cu detașare inițiativa și spune că prezența va fi extrem de scăzută. „Dacă ar fi după ei, Timişoara ar rămâne așa cum este. Aşa distrugem? Că mergem cu maşina? Să nu mai facem nimic? Peste tot pe planetă s-au făcut reabilitări. Sunt aceleaşi figuri și la palmieri, şi la Piaţa Bălcescu, şi la Piaţa Unirii, şi fotbal, şi la tot ce vreţi. Sunt protestatari de meserie. Aţi văzut ce mobilizare a fost şi la palmieri. Erau până într-o sută de oameni, protestatari efectiv erau jumătate”, spune Robu.

Primarul crede că protestatarii au ca scop doar discreditarea sa. „Toate lucrurile astea pe noi ne vor costa. Atât de mare e disperarea unora că nu înseamnă nimic la ora actuală, sunt zero, nu au niciun cuvânt de spus. Oamenii nu sunt împotriva dezvoltării, ei sunt conștienţi de tot ce câştigă primarul Robu în plan de suport al populaţiei prin aceste transformări. La ei asta primează, pe ei nu îi interesează oraşul. Pe ei îi interesează că dacă face Robu şi asta, iar punctează, dacă face şi asta, iar punctează”, afirmă liberalul.

Unul dintre lucrurile care i se reproșează lui Robu în „convocatorul” la protestul de duminică este și acela că ar fi făcut Timișoara de râs la nivel național. Primarul are însă cu totul altă opinie. „Oamenii aceştia fac foarte mult rău Timişoarei ca imagine în afara oraşului. Pe mine mă afectează zero, pentru că nu am un proiect politic la nivel naţional. Ce mă interesează pe mine este să mă achit cu onoare de ceea mi-am asumat. Duminică m-am dus printre 30.000 de oameni, câţi erau la momentul acela în Piața Victoriei, şi aţi putut vedea care e percepţia populaţiei faţă de mine. Nu puteam să fac să fac trei paşi să nu mă opresc să fac poze, să nu mulţumesc oamenilor pentru cuvintele frumoase”, a conchis Nicolae Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

8 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

12 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago