Categories: Administratie

Adoptati caini, daca nu vreti eutanasie!

Teoretic, de miercuri pot începe eutanasierile în cazul câinilor fără stăpân. Practic, primăria nu se grăbește și face apel la timișoreni să adopte cât mai multe astfel de animale.

În adăpostul de la Danyflor sunt câini care stau acolo și de jumătate de an. Teoretic, cu aceștia ar trebui să înceapă procedura de eutanasiere, care devine de miercuri, 15 ianuarie, posibilă. Directorul Direcției de Mediu, Adrian Bere-Semeredi, nuanțează însă situația. „Eutanasia poate începe. Scopul nostru este însă de a trage un semnal de alarmă către iubitorii de câini, care să vină să adopte cât mai multe animale. Nu vrem să fim puși în situația să eutanasiem niciun câine, dar nu vrem să fim puși în situația de a crea traume fizice și psihice persoanelor care pot fi mușcate de câini pe domeniul public”, susține oficialul primăriei.

„Vom vedea câți câini sunt în adăpost. Vom începe să eutanasiem, pentru că trebuie să respectăm legea. Nu avem dreptul să expunem la riscuri cetățenii, dar totodată spun «Haideți să adoptăm cât mai mulți, ca să eutasiem cât mai puțini». Se va începe cu câinii care sunt de cel mai mult timp în adăpost. Nu am făcut încă procedura de selecție și nu pot estima numărul de câini care pot fi eutanasiați”, mai spune Bere. Prețul unei astfel de operațiuni se calculează în funcție de cantitatea de substanță folosită per kilogram corp, deci nu poate fi estimată.

Teoretic, timișorenii pot adopta câinii și de la distanță. Asta înseamnă că ei se angajează să suporte costurile legate de întreținerea și hrana unui animal aflat în adăpost. Practic, tarifele sunt exorbitante, cel puțin până la finele lunii februarie. „Avem un contract până la sfârșitul lunii februarie, care stabilește taxele pentru hrană și adăpost pentru un animal. Acum se aplică acestea. După aceea se vor scoate la licitație aceste servicii și vor fi probabil alte tarife”, afirmă directorul de la Mediu. Suma este, în prezent, de circa 300 de lei pentru un câine.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago