Categories: Administratie

Robu sustine ca RATT e pe profit și doar Colterm ii mai da batai de cap

Toate societățile și regiile primăriei, în afară de Colterm, au fost pe plus anul trecut. Cel puțin așa susține Nicolae Robu, care a cerut date exacte despre activitatea acestora, dar și despre numărul de angajați. Primarul a stabilit și care va fi algoritmul de calcul pentru salariile managerilor. Cei neperformanți se vor mulțumi cu „doar” 1.000 de euro lunar.

Conform listei lui Nicolae Robu, Aquatim a avut, anul trecut, cheltuieli de 162,5 milioane de lei și cheltuieli de 105,8 milioane de lei, cu un total de 910 angajați. Operatorul de apă-canal este, de departe, cea mau profitabilă afacere a municipalității. În cazul Horticulturii, veniturile au fost de 9,3 milioane, iar cheltuielile, de 9,2 milioane, la un număr de 248 de angajați. La Piețe, veniturile au fost de 7,2 milioane și cheltuielile de 6,8 milioane, cu 61 de angajați. Până și RATT a devenit profitabilă, conform criteriilor primarului Robu. Astfel, regia de transport, cu cei 930 angajați, a avut, anul trecut, cheltuieli de 76 milioane de lei, la un venit de 78.5 milioane. SDM, unde cei 331 angajați s-au ales cu salariile reduse la 75% timp de două luni, din cauza iernii și a situației financiare delicate, are și ea cu un profit de 200.000 de lei, la venituri de 19,3 milioane.

Colterm este, de departe, firma cu cele mai mari probleme, cu pierderi de nu mai puțin de 12.5 milioane de lei pe anul trecut. „Am redresat RATT, așa cum v-am mai spus. Vreau să generez o formulă pentru punerea în practică a hotărârii de consiliu local privind salarizarea în funcție de performanțe. salariul managerilor urmează să fie calculat astfel: 1.000 de euro plus o cotă parte dependentă de profit, raportat la numărul de angajați. Cine nu are profit va rămâne cu 1.000 de euro. Managerii trebuie să câștige mai mult, dacă sunt performanți”, a declarat, vineri, primarul Robu. Edilul recunoaște totuși că datele prezentate de el nu au fost calculate 100% conforme cu standardele contabilicești. „Majoritatea veniturilor sunt încasate. Unele sunt doar facturate, dar diferențele nu sunt mari”, a mai spus edilul.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago