Categories: Administratie

Sindicalistul Negrei: Ce se intampla la SDM nu e legal

Sindicatul la care sunt afiliați angajații SDM nemulțumiți de decizia de reducere a salariilor a reacționat vineri dimineață. Liderul acestuia, Tiberiu Negrei, susține că este vorba despre o ilegalitate și cere directorului SDM să nominalizeze salariații care vor fi chemați la muncă și să precizeze cum vor fi plătiți aceștia.

Șefii SDM reduc programul de lucru al angajaților, le taie lefurile cu un sfert și, în plus, fac economie la fondul de salarii. Până în martie, banii au urma să fie plătiți de Casa Socială a Constructorilor, o organizație non-profit, care asigură protecția salariaților din acest domeniu în perioada întreruperii activității din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea CL Timișoara susține că tocmai această „întrerupere” menționată în actul care reglementează funcționarea Casei Constructorilor face ca decizia CA de la SDM să fie ilegală.

„În conţinutul adresei nr. 185/15.01.2014 rezultă o reducere a programului de lucru la 75% din ore, coroborată cu diminuarea cu acelaşi procent a salariului de bază brut. Însă Legea nr. 215/1997 privind Casa Socială a Constructorilor, la art.12 alin. (2) face vorbire de întreruperea activității”, explică liderul de sindicat Tiberiu Negrei. Textul de lege sună așa: „Salariații cu contract de muncă individual de muncă în activitatea de construcții (…) beneficiază pe perioada întreruperii activității de o indemnizație reprezentând o sumă impozabilă al cărei cuantum lunar este egal cu 75% din media pe ultimelor trei luni a salariului de bază brut”.

Negrei a cerut, vineri, directorului SDM, Octavian Bulboacă, să nominalizeze, în scris, atât persoanele care se vor prezenta la muncă timp de șase ore pe zi, cât și pe cele care nu vor avea această obligație. Liderul de sindicat vrea să știe, de asemenea, și felul în care vor fi salarizați oamenii care vor veni la serviciu. Aceeași lege, spune, la art. 14, că „salariații care beneficiază de indemnizație (…) rămân la dispoziția agenților economici” și „vor fi nominalizați de consiliul de administrație”. Ar mai fi o întrebare: ce legătură au angajații Timpark cu activitatea de construcții și producere a materialelor de construcții?

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

13 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

14 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

14 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

14 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

14 ore ago