Disputa pe stadion între primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș, Titu Bojin, continuă. Până la construirea unei arene ultramoderne, vechiul „Dan Păltinișanu” are nevoie de investiții urgente, de realizarea cărora depinde acordarea licenței pentru sezonul viitor.
Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, a anunțat joi că, din punctul lui de vedere, maternitatea de lângă Spitalul Județean are prioritate în fața stadionului, astfel că a propus-o spre finanțare de la guvern. Primarul Nicolae Robu spune însă că el vede lucrurile puțin altfel. „Nu-mi pasă ce zice domnul Bojin. Noi am lansat deja concursul de soluții și, în momentul în care dispunem de studiu de fezabilitate și proiect tehnic, vom putea căuta surse de finanțare. (…) Am avut deja întâlniri cu investitori de calibru care au construit stadioane și săli cu zeci de mii de locuri, în parteneriate public-privat. Partenerul public, în speță administrația locală, primăria, a pus la dispoziție terenul, investitorul privat realizează construcția și primește dreptul de administrare, astfel încât să-și scoată banii într-un anumit număr de ani și, de ce nu, să producă și un profit”, explică Robu.
Robu este însă de acord, în mare, cu Bojin pe tema investițiilor care trebuie făcute. „Trebuie realizată o rețea de încălzire a gazonului, care este condiție de licențiere. Asta este obligatorie, chiar am discutat cu președintele clubului, cu președintele CJ, Titu Bojin, subiectul acesta și am convenit, tocmai ca să poată să meargă lucrurile mai repede, ca această amenajare să fie făcută de club. Când depunem dosarul de licențiere pentru sezonul 2014/2015, trebuie să facem dovada că deja este contractată execuția (…) Dacă n-am reușit să facem acest lucru, am fi obligați să avem un contract cu un proprietar de stadion care are această facilitate. Cel mai aproape de noi ar fi Mediașul”, explică primarul Timișoarei.
De aici încep diferențele de opinie între cei doi lideri ai administrației. Robu e categoric: instalația de încălzire o va face clubul, nu consiliul județean, așa cum vrea Bojin. „Costă până în 100.000 de euro. Odată ce banii intră în club, ei nu mai au culoare de proveniență. E mai complicat s-o facă CJ (…) Nu e foarte mare investiția, dar nici foarte puțin. O va face clubul, fiindcă așa e mai bine pentru toată lumea”, susține primarul. Acesta nu vrea să ia în discuție nici sistemul de irigare automată. „Sistemul de irigare automată nu-l facem până la urmă. Ar însemna să răscolim tot gazonul și asta ar comporta foarte mari riscuri și costuri mult mai mari. «Dan Păltinișanu» este un stadion care are un drenaj excepțional, cred că este cel mai bun din țară în acest moment. Nu am văzut niciunde o stare atât de bună a terenului după ploi care au durat ore în șir. Nu cred că este cazul să ne hazardăm să intervenim la ceva care e bun”, a conchis primarul Timișoarei.
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…