Categories: Klaus Vaterland

Aquaparkul si minunatele lui tobogane electorale

Înainte să-și dorească să fie europarlamentar, Alin Nica și-a dorit să fie patron de Aquapark făcut din bani europeni. Dar înainte de asta omul a mai vrut să fie primar PNL de Dudeștii Noi și chiar i-a reușit, ceea ce i-a încurcat socotelile cu ștrandul. Căci dacă era edil PSD, precis astăzi social-democrații timișeni nu mai strâmbau din nas că la marginea orașului se pune la cale de-o investiție cu eminamente liberală, la urma urmelor atât de „dăunătoare” contribuabilului de rând. Mie chiar mi-a zis soția că decât să meargă la ștrandul ăsta PNL, la 10 km de Timișoara, mai bine mergem la Szeged. Cum să mă duc eu la un aquamagic din ăsta făcut de liberali?, m-aș întreba indignat, dacă aș fi un mare fan al lui Sorin Grindeanu, Titu Bojin, Ilie Sârbu, Adam Crăciunescu, al domnișorului Freddy etc. De ce să dăm noi bani din bugetul Timișoarei pentru un obiectiv investițional al unui primar de comună PNL? Să se laude apoi cu el în alegeri?

Cât egoism poate zace în tine ca om liberal, să te bucuri de o facilitate în timp ce pesedistul suferă ca un câine? Uite, de asta nu m-aș duce. Mai bine consum motorină, timp mai mult, bani mai mulți, ba chiar să pierd timpul să-mi fac declarație notarială pentru copil dacă merg fără soție, dar știu o treabă: la Mako, la Gyula sau Oroshaza nu liberalii au ctitorit și cu asta basta! Bine, când au cârcotit, pesediștii nu au zis să nu se facă Dudeștiul ca să mergem noi la unguri. Nu, au venit ei cu o variantă alternativă de realizare a proiectului în Timișoara, că nu știu ce teren au găsit ei. Dar ce ne facem dacă și liberalii gândesc la fel? Dacă nu vor ei aquapark în Timișoara, că astfel proiectul devine pesedist și apoi se vor lăuda ei în alegeri că sunt competenți? Clar, asta e o Fata Morgana, iar dacă vrem ștrand n-avem decât să trecem granița, că acolo circulă și euroii noștri pentru profitul lor.

În logica asta, nu știu ce se va întâmpla cu spitalul de copii. De aia să nu fi pornit proiectul, de aia nu s-au consumat la timp singurii bani pe care Timișului i-a primit de la Ponta? Că liberalii nu au vrut să meargă ca pe roate o promisiune electorală a deputatului pesedist Sorin Grindeanu? Până unde am putea merge cu „sabotajul” ăsta? Să mutăm centrul intermodal de la Recaș, unde e primar liberal, la Remetea? Să nu mai facem stadionul, că de echipă se ocupă Nicolae Robu? Vedeți, de aia nu ne iese nouă mare lucru! După ce că guvernele ne lasă cu ochii-n soare la capitolul banilor pentru investiții, mai ne dăm și singuri la gioale.

Acum stau să mă gândesc cât de perversă e toată chestiunea asta. Acum un an când scriam că Horian Cristian nu și-a curățat zăpada… credeți că așa a fost? Bănuiala mea e că, după ce liberalul și-a eliberat trotuarul de omăt, conform bunului simț și prevederilor legale, a venit un pesedist mascat în om de zăpadă și i-a pus-o la loc, netedă, cu troiene, de ziceai că parlamentarul PNL era sinistrat de Buzău. Zădărnicind astfel singura realizare concretă a deputatului liberal pentru orașul în care, în mod regretabil, a fost ales.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago