„Autosuficienta” sefilor Colterm il enerveaza pe Robu

E nemulțumit de Colterm, știe că timișorenii plătesc facturi mai mari decât în iarna trecută, dar crede că, în condițiile date, scumpirea nu e semnificativă și echivalează, de fapt, cu o ieftinire! Primarul Nicolae Robu e supărat și pe „autosuficiența” șefilor Colterm.

În campania electorală, Nicolae Robu a promis reducerea prețului gigacaloriei cu 25%, dar, la doi ani de la preluarea mandatului, nici vorbă de așa ceva. Săptămâna trecută, tariful de producție a fost chiar majorat, de la 325 lei, la 378 lei. Scumpirea nu se va simți, teoretic, în buzunarele timișorenilor, urmând ca diferența să fie suportată de la bugetul local. „Regret că, spre deosebire de RATT, la Colterm nu s-a reușit până acum să se obțină o însănătoșire substanțială a situației. Acolo încă avem de acoperit deficite mari, avem de plătit datorii mari moștenite și, din păcate, nici serviciile către populație nu sunt de natură să ne mulțumească. Sunt nemulțumit că într-o perioadă în care n-a fost prea frig, Colterm nu a reușit să furnizeze agent termic în acord cu condițiile meteo și, prin urmare, facturile cetățenilor au fost mari decât era normal”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

Acesta spune că de vină sunt, în principal, problemele de natură tehnologică. „Avem pierderi foarte mari pe rețeaua de transport și distribuție a agentului termic. Acolo se impun proiecte de reabilitare la scara întregului oraș. Până nu facem lucrul acesta, pierderile vor continua să încarce factura cetățeanului sau bugetul local, prin acordarea de subvenții. În plus, cred că se impune să se treacă și la contorizarea pe orizontală, fiecare familie trebuie să plătească exact atât cât consumă”, a explicat edilul. Robu acuză, pe de altă parte, și atitudinea șefilor Colterm. „Am senzația că există o autosuficiență. În situația critică pe care o are compania, eu m-aș fi așteptat să văd mai multă strădanie, mai multă agitație, chiar un anumit stres la cei care conduc compania. Or, imaginea pe care ei o lasă e că sunt foarte relaxați”, mai spune primarul.

Conform edilului, dacă nu s-ar fi luat nici măsurile de până acum – de exemplu, schimbarea furnizorului de gaz – timișorenii ar fi avut de plătit facturi și mai mari. „Nu știu exact cu cât mai mari, poate 25%. Faptul că nu plătesc mai mult este, pe undeva, echivalent cu o ieftinire. Te poți angaja să eficientizezi ce este sub controlul tău. Dacă gazul, cărbunele cresc la preț, nu ai cum să compensezi prețurile, dacă creșterile sunt foarte mari. Noi am reușit să ținem prețul sub control”, mai spune Robu.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

41 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

45 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

O oră ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago