Categories: Zâmbete amare

Cine ne mai apara de „Ingerii galbeni”?

Pe la mijlocul lunii decembrie, o întâmplare din Timișoara făcea înconjurul țării prin intermediul televiziunilor. O firmă de tractări de mașini a ridicat mai multe automobile, în unele dintre ele aflându-se și oameni. Ba chiar și un copil de 12 ani! Era încă o faptă de „vitejie” a „Îngerilor galbeni”, care acum își câștigau o notorietate națională. Până atunci, „îngerii” cu mușchi și cefe late au făcut cam ce au vrut ei prin Timișora. Fără ca nimeni să le zică „Ajunge”! Îi cunoștea toată lumea pentru faptul că sechestrau mașini, ba chiar și persoane în parcarea magazinului Profi din Calea Șagului. O faptă extrem de gravă, introdusă în Codul Penal, pentru care, de exemplul Gigi Becali face acum naveta între Jilava și Poarta Albă.

Pentru „îngerașii” din Timișoara n-a fost însă suficient nici măcar să fie luați la întrebări de „organe”. Ba, în urmă cu câțiva ani, un tânăr motociclict care circula regulamentar a fost omorât în trafic de „îngeri”. Din nou, nu s-a întâmplat nimic. „Îngerii” continuau să facă ravagii prin oraș fără nicio piedică. Nu mai vorbesc de țepele pe care le dădeau celor care le solicitau serviciile de tractare. Și asta, în pofida a zeci și sute de plângeri la Poliție, Finanțe, OPC etc. După incidentul cu mașinile ridicate cu oameni cu tot, un consilier local a solicitat o anchetă vizavi de „îngeri”. Degeaba! La un moment dat, cei de la Profi au vrut să rezilieze contractul cu „îngerașii”, dar n-au mers până la capăt. De frică? Totuși li s-a cerut clar să nu mai ia cu japca oameni și mașini. Ce-i drept, o perioadă n-am mai auzit de ei.

Până când au lovit din nou. În urmă cu trei zile, „îngerii” cu fețe de diavol au luat cu japca mașina unei femei parcate lângă o benzinărie. Pe motiv că era o parcare privată, semnalată însă cu litere microscopice. Chiar și în noul Cod Penal, făcut în favoarea infractorilor, acest gest de fapte poartă numele de tâlhărie. Normal, femeia s-a dus la Poliție să sesizeze fapta. Că doar polițiștii sunt plătiți să ne apere de infractori. Sau cel puțin așa aveam o vagă bănuială. Răspunsul primit de la polițiști a fost însă de-a dreptul fabulos: „Nu puteți face nicio plângere. Și nouă ne-au ridicat mașinile «Îngerii galbeni»”. E clar, nu? „Îngerii” sunt intangibili, sunt deasupra legii. Nici măcar plângere nu poți să faci împotriva lor. Și atunci cine ne mai apăra de ei în particular, sau de infractori în general? Atâta timp cât cei plătiți pentru acest lucru se ascund după corcoduș. Bine, aici ar mai trebui spus că, potrivit mai multor surse, polițiștii de la Secția 3, unde s-a plâns femeia, ar fi pe o mână cu „îngerii”. Dar să zicem că nu este adevărat și polițiștii chiar vor să ne apere de infractori. Cum?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

8 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

11 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

12 ore ago