Categories: Administratie

Politia Rutiera incepe lupta cu praful de pe santiere

Calitatea aerului în orașul de pe Bega a început din nou să lase de dorit. Toate stațiile de măsurare a calității aerului au înregistrat depășiri semnificative ale valorilor admise la praf. Una dintre cauze este noroiul împrăștiat prin oraș de camioanele de pe șantierele din Timișoara, în special cel din zona Michelangelo. Poliția Rutieră roagă primăria să someze șefii de șantiere, altfel va trece la sancțiuni.

Praful dă din nou bătăi de cap timișornilor. Toate stațiile de măsurare a calității aerului au înregistrat depășiri la acești parametri, deși, nu cu mult timp în urmă, primarul Nicolae Robu anunța încântat rezolvarea acestei probleme. „E posibil, nu este de mirare, pentru că în Timișoara am ajuns să avem și către 100 de șantiere deschise. Evident că, în mod inevitabil, a ajuns noroi pe carosabil, noroiul se transformă în praf când este uscat și astfel de depășiri erau de așteptat”, a admis, luni, edilul.

Pentru că noroiul este împrăștiat în tot orașul de mașinile care traversează zonele aflat în șantier, comisarul șef Gheorghe Moldovan, șeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, vrea să schimbe modalitatea de amendare. „Rugăm Primăria Timişoara să someze societăţile care execută lucările pe malurile Begăi, să cureţe autovehiculele care ies cu noroi pe partea carosabilă. Dacă nu vor face treaba asta, vom fi nevoiţi să-i sancţionăm pe conducătorii auto. Eu spun că ar trebui amendaţi direct şefii de şantier că nu iau toate măsurile pentru a nu împrăştia noroiul prin oraş. E absurd să îi sancţionăm pe şoferi, când aceştia sunt trimişi de şefii de şantier. Până la urmă, ei nu sunt de vină. Îi dăm două amenzi şi îi lăsăm fără salariu”, ne-a declarat comisarul şef Molodovan.

Primarul Nicolae Robu susţine că în vizitele sale pe şantiere a cerut personal şoferilor să-şi spele cauciucurile pentru a nu împrăştia noroiul prin oraş. Chiar dacă asta nu este treaba lui. „Zona aceea este predată constructorului și constructorul răspunde de ceea ce face, nicidecum primăria. Constructorul are obligația să respecte legea, indiferent pentru cine lucrează. Faptul că acest constructor lucrează pentru primărie nu-l exonerează de vreo răspundere. Din când în când am mai intervenit și eu acolo și am cerut mai multă grijă în acest sens, am cerut să se spele cauciucurile mașinilor, astfel încât să nu fie dus noroi prin oraș, dar nu e treaba primarului să se uite cum sunt cauciucurile mașinilor. Cei care greșesc trebuie să fie amendați”, a declarat Robu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

9 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

13 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

13 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

13 ore ago