Categories: Politica

Robu, despre o alianta cu Popoviciu: „Sa nu anticipam!”

Primarul Nicolae Robu nu vrea ruperea USL, dar spune că PNL nu ține neapărat să fie la guvernare, indiferent de condiții. Culmea e că liberalul nu exclude categoric ca, de la un anumit moment, să se alieze cu… eternul lui rival politic, deputatul PDL Alin Popoviciu.

Apele în USL sunt mai mult decât agitate, toată lumea face calcule, iar premierul Victor Ponta spune că vrea să aibă alături liberalii, dar dă afară trei secretari de stat propuși de acest partid, din care unul ar fi putut fi trimis la plimbare încă de acum trei săptămâni. Primarul Nicolae Robu scrie replici acide pe Facebook, dar susține că nu dorește ruperea USL. „Noi, liberalii, ne dorim să respectăm promisiunile electorale şi să menţinem USL, dar lucrul acesta nu poate fi făcut în orice condiţii. PNL este un partid care are demnitatea sa şi care pretinde să fie tratat de la egal la egal şi în acord până la urmă cu protocolul care stă la baza USL (…) Dacă partenerii noştri de la PSD chiar doresc păstrarea USL, aşa cum declară şi prin vocea preşdintelui PSD, premierul Victor Ponta, atunci e simplu de tot. Nu trebuie decât să-şi cheme parlamentarii la o sesiune care durează o jumătate de oră, o oră cel mult, să supună la vot completarea guvernului cu persoanele propuse de PNL”, a declarat, luni, șeful PNL Timiș.

Liberalul spune că-și va vedea de treabă și în opoziție, dacă va fi cazul, pentru că „noi nu ne agățăm de ciolane”. Robu susține însă că nu a analizat îndeaproape situația din CL Timișoara, acolo unde sunt numai șase liberali. „Eu n-am făcut calcule, pentru că deocamdată suntem în USL şi am considerat că deocamdată nu e cazul să fac niciun calcul. Dacă nu vom mai fi în USL, evident că şi eu voi face calcule şi vom încerca să ne descurcăm în noua conjunctură”, susține primarul. Întrebat dacă s-ar vedea în postura de aliat al lui… Alin Popoviciu, Robu a răspuns zâmbind: „Să discutăm toate lucrurile atunci când e timpul lor, dacă va fi timpul lor, şi să nu anticipăm”… Cei doi politicieni au avut, de-a lungul vremii, schimburi savuroase de replici, gratulându-se cu apelative de genul „nebun” sau „dus de acasă”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

46 de minute ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

6 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

6 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

7 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

8 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

8 ore ago