Categories: PoliticaUltima ora

Obligata sa plece din prefectura, Liliana Onet se vrea deputat

Viorel Coifan și Liliana Oneț își dispută într-o competiție internă în PNL Timiș candidatura pentru alegerile care vor avea loc pe Colegiul III Deputați Timișoara. Oneț mai are câteva zile de stat în funcția de subprefect, având o mare problemă cu statutul partidului, respectiv… nu este membră PNL.

Așa cum s-a anunțat, pe 25 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, se va alege și deputatul de pe Colegiul III Timișoara. Locul va rămâne vacant, în urma demisiei anunțate a Mariei Grapini care a primit un loc eligibil pe lista PSD pentru alegerile europarlmentare. În mod normal, mare favorit pentru câștigarea colegiului va fi candidatul propus de PNL, datorită transferului de imagine pe care îl va primi de la primarul Nicolae Robu. De altfel, Robu, în calitate de președinte al PNL Timiș, a anunțat că a început procedura internă de selecție a candidatului. „Joi am avut prima discuție în Biroul Permanent. Am stabilit că până miercuri se pot depune candidaturile. Aspiranții vor trebui să-și depună dosarele, bazate pe o fișă de șapte pagini pe care se va face evaluarea și CV-ul. Va urma să facem un sondaj pe Colegiul III, pentru că așa prevede procedura internă. Se acordă puncte pentru o mulțime de criterii, inclusiv pentru poziția din sondaj. Vom delibera joia viitoare. Până acum și-au anunțat intenția două persoane, iar o a treia este indecisă, dar o frământă ideea”, a declarat Robu.

El n-a ratat momentul să afirme că desemnarea candidatului se va face pe criterii absolut meritocratice, așa cum s-a făcut și până acum. „În toate funcțiile am promovat oameni competenți, cinstiți și ați constatat că n-am avut probleme cu niciunul dintre ei. Toți au făcut cinste PNL”, a mai spus Robu. Potrivit mai multor surse, cele două persoane invocate de liderul liberalilor timișeni sunt Viorel Coifan, fost președinte al filialei și fost președinte al CJ Timiș, și Liliana Oneț, ale cărei zile în funcția de subprefect sunt numărate. Oneț ar putea avea însă unele probleme cu statutul partidului, pentru simplu fapt că… nu este membru PNL de aproape doi ani, mai exact din luna mai 2012 când a fost instalată în scaunul de subprefect.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

4 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

56 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago