„Operatie” ratata pentru „Chirurg”: ACS Poli – SC Vaslui 0-2

Schimbarea antrenorului n-a produs șocul mult așteptat la ACS Poli, nici în teren, nici în tribune. „Chirurgul” Dan Alexa a debutat cu o înfrângere pe banca tehnică a timișorenilor, iar la echipă situația e tot mai albastră. Cu numai 26 de puncte și o repriză secundă foarte proastă, de pe „Dan Păltinișanu” se vede liga a doua.

Dan Alexa spunea, la revenirea la Timișoara, că antrenorul Alexa va fi „mai rău” decât jucătorul Alexa. Socoteala de acasă nu s-a prea potrivit însă cu cea din târg, pentru că echipa sa a marcat, luni seară, a treia înfrângere la rând în Liga I. Doar vreo 300 de spectatori au venit să asiste la debutul noului antrenor. Timișorenii au început meciul cu Nuno Claro, Mera, Petrovici, Şeroni, Morariju, Bărbuţ, Ovidiu Petre, Hasani, Trandu, Boldea și Szekely. Gazdele au încercat vigilența lui Cerniauskas, dar mult prea timid pentru a reuși să și bage mingea în ațe. După un sfert de oră, vasluienii deschid scorul dintr-o fază fixă. Mușat execută un corner, mingea ajunge în careul mic, iar Celeban, lăsat singur-singurel, în fața porții timișorenilor, șutează fără probleme pe sub Nuno Claro: 0-1. ACS Poli începe să alerge după egalare, însă nici șutul lui Trandu și nici cel al lui Bărbuț, care a nimerit exact încheietura barelor, nu au fost de ajuns. Alexa l-a trimis în teren și pe Mansour, dar tot fără rezultat.

Repriza a doua a început în aceeași notă, cu acțiuni foarte timide ale gazdelor, care s-au liniștit însă repede. Cuero, de la SC Vaslui, l-a încercat de două ori apoi pe Nuno Claro, care a fost la post. Nu s-au înregistrat alte faze notabile, dar în minutul 72 moldovenii se desprind decisiv, după o nouă greșeală a apărării timișorenilor. Șeroni scapă mingea în picioarele lui Temwanjera, care îi pasează lui Liviu Antal, care îl servește pe Viveiros: 0-2. Același jucător putea marca patru minute mai târziu, dar a trimis puțin pe lângă poartă. ACS Poli a arătat foarte prost în repriza a doua, iar pe final a rămas și în zece oameni, după ce Mansour a văzut al doilea galben și, implicit, roșu.

„E supărare mare. Suntem la a treia înfrângere consecutivă. Ne pare rău că nu i-am oferit lui Dan Alexa un debut bun. Dan e de prea puțin timp, o schimbare este, dar se pare că nu s-a văzut și pe teren. Noi trebuie să adunăm puncte din toate meciurile care au mai rămas. Sunt foarte supărat pe jocul nostru”, a declarat, la finalul meciului, Ovidiu Petre. Noul antrenor al timișorenilor își asumă înfrângerea. „Repriza a doua a fost foarte proastă, echipa a arătat multe puncte slabe și normal că sunt vinovat de asta. Cred că echipa poate mult mai mult. Au fost greșeli personale, nu doar atacanții au jucat prost. Vom juca fiecare punct de acum încolo”, a spus Alexa. Pentru ACS Poli vin două meciuri capitale, cu două echipe de la extremele clasamentului: etapa următoare, în deplasare,cu Viitorul Voluntari, aflată deja la retrogradare, și cu liderul Steaua, acasă.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

10 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago