Categories: Zâmbete amare

Poli „joaca bine”, Sunda ramane, dar se vede Liga a II-a

După meciul de la Botoșani, multă lume, începând cu primarul Nicolae Robu, a lăudat jocul făcut de ACS Poli. În pofida acestui joc, Poli a pierdut în fața unei contracandidate la retrogradare, iar situația echipei este din ce în ce mai albastră. Ce se fac că nu văd cei care laudă jocul echipei este că Poli a ieșit la atac abia în momentul în care cuțitul era pe os, neexistând alternativă. E drept, Poli a jucat ceva mai mult decât ne-am obișnuit, dar să nu uităm că am profitat de invitația la fotbal făcută de moldovenii care au făcut pasul înapoi. Ca atare, orice echipă din lume era obligată să iasă la joc, chiar și cu doi oameni în minus. Că era 0-1 sau 0-2 e același lucru, iar atacul era singura variantă. Altfel, în 11 oameni, Poli a început meciul la fel de încâlcit, ca în mai toate partidele. Diferența a fost că, de această dată, norocul s-a mutat în altă parte. Un lucru normal, oricine știind că roata norocului se mai și învârte.

În acest moment, ACS Poli este despărțită doar de patru puncte de primul loc retrogradabil. Aparent, programul meciurilor care urmează să fie disputate pare favorabil. Respectiv, din 12 partide, șapte se vor juca la Timișoara, iar cinci în deplasare. Însă la Timișoara vor veni Steaua, Petrolul, U Cluj (echipă în mare reviriment), Vasluiul, Ceahlăul și Concordia. Plus FC Brașov în meciul următor, brașovenii urmând să-și joace ultima carte la Timișoara. Așadar, un meci extrem de greu! Câte puncte putem lua acasă dacă jucăm – să dau un exemplu – ca în ultimul meci disputat pe teren propriu, cel cu Săgeata Năvodari? Patru, cinci? Paradoxal, am putea lua mai multe puncte în deplasare, urmând să jucăm la Viitorul Constanța, Corona Brașov (retrogradată deja), Pandurii (declin mare), Oțelul și Astra. La primele trei echipe chiar e o pâine de mâncat!

Mai e o condiție însă, și anume ca jocul echipei să se schimbe. Să nu ne îmbătăm cu apa rece din ultimele minute de la Botoșani. Iar cu Șunda se pare că acest lucru nu prea e posibil. Cine știe, jocul mai bun făcut în ultima parte a partidei cu moldovenii s-o fi datorat chiar faptului că tehnicianul era prin tribune, fiind suspendat. Poate marea șansă a lui Poli cu Brașovul este faptul că Șunda mai are o etapă de suspendare. Lăsând gluma la o parte, meciul de la Botoșani era un ultimatum pentru „Machedon” să aducă toate cele trei puncte, în caz contrar urmând să fie înlocuit. Obiectivul a fost ratat, dar Șunda rămâne. Ajutat de arbitrii care au dat doi timișoreni afară, oferind o justificare antrenorului. Iar Poli „jucând bine” ca la Botoșani se apropie tot mai mult de locurile retrogradabile.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago