Primăria Timișoara a luat un credit de 25 de milioane de euro de la – Banca Mondială pentru proiecte de investiţii locale. Acesta a fost aprobat în vara lui 2013 și va fi returnat în 12 ani, cu o perioadă de grație de doi ani. Banii vor merge către proiectele pe fondurile europene.
Primarul Nicolae Robu a semnat, marți, cu reprezentanții Băncii Mondiale, un contract de finanţare în valoare de 112 milioane de lei. „Scopul împrumutului este de a cofinanţa proiectele europene dezvoltate de municipalitate prin intermediul unei structuri financiare cât mai eficiente și adecvate. Suntem bucuroși că am reușit atragerea lângă noi a unei instituţii financiare de anvergură cum este IFC, cu care dorim să cooperăm cât mai bine pentru devoltarea Timişoarei”, a declarat primarul Nicolae Robu. Durata de creditare este de 12 ani, iar rambursarea începe după o perioadă de graţie de doi ani.
Împrumutul a fost aprobat în unanimitate de consiliul local în iunie 2013. În anexa proiectului de hotărâre erau prevăzute 20 de proiecte pe fonduri europene, unele dintre ele în curs de derulare, cum ar fi amenajarea Complexului Rutier Michelangelo, reabilitarea şi extinderea străzii Cloşca sau retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare, dar și reabilitarea malurilor canalului Bega, a liniilor de tramvai de pe strada Ştefan cel Mare, a străzii Iancu Văcărescu sau sistemul de management al traficului şi supraveghere video. „Având un număr mare de proiecte europene în derulare este nevoie de sume importante de bani, de lichidităţi, pentru susţinerea acestor proiecte. Am promis tuturor firmelor care câştigă sau au câştigat licitaţiile că de la municipiul Timişoara vor primi toţi banii cu o precizie totală. Că se va face plata imediat (…) Nu avem cum să asigurăm sume atât de mari doar de la bugetul local”, explica, la vremea respectivă, primarul Nicolae Robu. Creditul a fost renegociat cu Banca Mondială de actuala administrație, în condițiile în care foștii edili aveau o înțelegere cu instituția financiară, pentru un împrumut necesar achiziției de tramvaie.
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…
Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…