Categories: Poli Timisoara

Robu anunta din nou palmaresul, dar echipa nu va juca prea curand in alb-violet

Imediat după prezentarea noului staff de la ACS Poli, primarul Nicolae Robu a făcut publică și surpriza de care vorbește de câteva zile: palmaresul AFC Politehnica a ajuns în sfârșit în proprietatea formației pe care a „moșit-o”. Cu toate acestea, echipa va reveni la alb-violet abia din sezonul viitor.

Primarul Nicolae Robu a citit „selectiv” dintr-un document pe care l-a păstrat secret în ultimele zile. „În urma analizării cedării cu titlu gratuit a palmaresului AFC Politehnica către ACS Poli Timişoara, având în vedere că AFC e proprietara istorică, 1. e continuatoarea activităţii din 1920 de facto (juridic), 2. este proprietara palmaresului, cum rezultă şi din adresa FRF, iar palmaresul e un bun mobil fără valoarea contabilă, raportat la faptul că singura echipă ce evoluează în fotbalul de performanţă e ACS Poli, în conformitate culegea 69/2000, respectiv ord. guv. 26 din 2000, membri asociaţi prezenţi în unanimitate emit prezenta hotărâre: AFC Politehnica transmite palmaresul istoric către ACS Poli Timişoara”, a spus Robu. Liberalul a mai citit și dintr-un act emis de FRF: „Se consfinţeşte proprietatea asupra palmaresului către ACS Poli Timişoara. Vă comunicăm, conform hot. 21 din 26.02.06 a Curţii de Arbitraj a FRF, că palmaresul şi drepturile conexe vă aparţin (…)Am vrea ca de acum înainte să se simtă şi în teren şi în toate segmentele clubului apăsarea a tot ceea ce înaintaşii noştri au reuşit să facă din 1920. Iată că şi juridic lucrurile sunt clarificate (…) sper ca motivarea tuturor să fie şi mai puternică”, a mai spus Nicolae Robu.

Edilul nu știe însă să spună de când va juca echipa, din nou, în alb-violet. „În principiu, echipa ar putea juca în violet imediat. Dar nu dorim să facem acum schimbări și nici nu ştiu procedurile la nivelul FRF în acest sens. Probabil din campionatul următor vom schimba”, a spus Robu. Societatea patronată de Marian Iancu, cea care deține și drepturile de utilizare asupra palmaresului, se află în prezent sub control judiciar. Primarul spune că acesta nu este un impediment. „Cum Marian Iancu nu are echipă care să utilizeze acele drepturi, titulară e ACS Poli. Noi aşteptăm din partea administratoruluiu judiciar al Politehnicii să rezilieze fără pretenţii financiare contractul acela de asociere dintre AFC Politehnica şi FC Politehnica, Privind drepturile de folosinţă, Marian Iancu e de acord, dar firma e condusă de administrator”, a adăugat primarul Robu. Acesta nu este la primul anunț legat de palmares, cel anterior făcând referire la dreptul de folosire asupra numelui „Poli”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago