Categories: Invatamant

Simularea examenului de Bacalaureat in Timis a fost un dezastru

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat datele privind rezultatele probelor susţinute la simularea pentru examenul de Bacalaureat. În Timiş, cele mai slabe rezultate la simulare s-au obţinut la matematică şi istorie, atât pentru elevii de clasa a XI-a, cât şi pentru cei de clasa a XII-a. Inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima, este de părere că notele obţinute la simularea Bacalaureaului nu sunt relevante.

În Timiş rezultatele la simularea examenului de maturitate sunt dezastruoase. Matematica şi istoria le-a cam dat bătăi de cap elevilor de clasa a XII-a. La Limba şi Literatura Română procentul de promovare este de 46, 41 la sută. La limba maternă elevii s-au descurcat mai bine şi au obţinut note peste cinci, 57, 22 la sută. La simularea probei obligatorii a profilului, matematică sau istorie, au obţinut peste nota cinci doar 37,47 la sută dintre elevi, iar la ultima probă, cea la alegere a profilului au luat peste cinci, 49, 01 la sută dintre elevi.

Nici elevii de clasa a XI-a nu s-au pregăit mai bine. La Limba şi Literatura Română au luat peste cinci 40, 70 la sută dintre elevi. La proba Limbii Materne au luat 56,94 la sută din elevi note peste cinci şi la proba obligatorie a profilului 32,87 la sută au reuşit să obţină note peste cinci. Elevii de clasa a XI-a nu au dat simularea la ultima probă a examenului de Bcalaureat.

Conform inspectorului şcolar general adjunct, Aurelian Sima, notele nu sunt relevate şi că scopul simulării este altul. „După mine aceste procente nu sunt relevante şi scopul simulării nu este să analizăm aceste rezultate, dacă elevii au promovat sau nu, scopul acestor simulări a fost altul din punctul meu de vedere. Să obtimizeze pregătirea elevilor, adică elevii să se familiarizeze cu structura subiectelor, cu cerinţele, cu încadrarea în timp şi un al doilea aspect este legat de pregătirea şcolilor pentru un astfel de examen, începând de la preluarea subiectelor, multiplicarea, distribuire, conform metodologiei. Pentru că aşa cum ne-a comunica şi ministerul aceste note nu se trec, deci nu putem să luăm ca relevante aceste rezultate”, ne-a spus inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima. Conform ISJ Timiş procentul de promovare la simulare la clasa a XII-a la Limba şi Literatura Română au obţinut note peste cinci 50,24 la sută dintre elevi. La matematică 32,25 la sută dintre elevi au obţinut peste cinci, iar la istorie 57 la sută din elevi.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

45 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago