Categories: Social

Timisorenii fara case nu vor sa stea pe Polona! Inca o luna pentru depunerea cererilor

Fiindcă nu s-a înghesuit nimeni să depună cereri pentru repartizarea unei locuințe în blocul cumpărat pe strada Polonă, primăria prelungește perioada de înscrieri. Între timp, imobilul proaspăt renovat va fi păzit de polițiștii locali, pentru a nu fi devastat.

În ședința de marți, consilierii locali au votat ca blocul de pe strada Polonă, cumpărat cu aproape un milion de euro de municipalitate, să fie păzit de polițiștii locali. „Având în vedere faptul că urmează a fi preluate cele 129 de locuinte achiziționate (…) se impune aprobarea unui post de pază la acest obiectiv, de la data preluării și până la data repartizării locuințelor (…) propunem ca Direcția Poliției Locale să asigure paza obiectivului”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre votat în plenul de marți.

Blocul a fost cumpărat în luna noiembrie, la o licitație, însă după achiziționare primăria a constatat că imobilul este distrus în interior. După negocieri cu banca care l-a scos la mezat, s-a ajuns la soluția ca instituția financiară să-l repare pe cheltuiala ei, iar apoi municipalitatea îl va recepționa. „S-a finalizat reparația apartamentelor din blocul de pe strada Polonă, dar nu l-am preluat încă. Sunt unele neînțelegeri între BRD și firma care l-a construit, pentru o sumă de aproximativ 12.000 de euro. Angajații noștri au verificat și totul este ok în interior”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a anunțat și că va fi prelungit termenul până la care se pot depune cereri pentru o locuință în acel bloc, stabilit inițial până la 31 martie. Motivul, dincolo de întârzierea preluării imobilului, este că, până acum, solicitările pot fi numărate pe degete! Asta, deși sunt peste 6.000 de persoane pe listele de locuințe sociale ale PMT. „S-a întârziat preluarea blocului, deci am decis să prelungim perioada de înscrieri până în 30 aprilie. Până acum avem foarte puține înscrieri, nu a fost înghesuială foarte mare. E adevărat că sunt apartamente mici, dar sunt foarte bine puse la punct, arată ca nou-nouțe”, a mai declarat Robu. Apartamentele de pe strada Polonă vor fi repartizate, cu prioritate, tinerilor, iar zece dintre ele vor reveni angajaților instituțiilor publice din subordinea PMT, cu titlul de locuințe de intervenție.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago