Categories: Zâmbete amare

Deci se poate! „Ingerii galbeni” au ramas fara „aripi”

Vă sugerez să luați legătura cu Coppola sau alți regizori. Dacă vreți, vă pot face legătura la Hollywood! Dacă cineva vă spunea că am o legătură nepotrivită cu Papa, m-ați fi sunat? E parcare privată. Dacă proprietarul vrea să facă un grătar și să o cheme pe Lepa Brena o poate face!Așa a răspuns patronul „Îngerilor galbeni” la întrebarea unui coleg de la deBanat referitor la sechestrarea unei persoane în parcarea magazinului Profi de către angajații săi. Cu aroganța și sfidarea omului convins că nu i se poate întâmpla nimic. Că el este deasupra legii, fiindcă are „spate”. Și o bună perioadă de timp, faptele îi dădeau dreptate. Omul chiar avea spate puternic. Altfel, nu cred că „Îngerii” puteau face orice le tăia capul în acest oraș.

Cu ce se ocupă de fapt această firmă? Domeniul principal de activitate îl reprezintă remorcările și tractările auto. În paranteză fie spus, nici aici nu se stăpânesc să nu dea țepe. Apelezi la ei, ți se spune un preț, pentru ca în final acesta să fie dublu decât în convenția inițială. Vrei mașina, plătești, n-ai ce face. Dar ei se ocupă și cu paza parcărilor unor magazine, iar aici au avut loc cele mai multe incidente. Mai exact, „îngerii” întindeau tot felul de capcane, cum ar fi aceea de a-și parca mașinile personale în parcare pe post de momeală. Asta, după orele de program. Dar unii nu știau acest lucru și intrau cu mașinile în parcare, care erau imediat blocate, iar șoferii luați cu japca. Și până nu achitau 550 de lei, nu erau lăsați liberi. Ca să nu mai spunem că aceste parcări nu sunt dotate cu bariere cum ar fi normal.

Ca atare, o firmă privată dădea amenzi, sechestra oameni și mașini, iar dacă cineva mai comenta intrau în joc mușchii din dotarea angajaților cu cefe late. Împotriva lor s-au depus sute de plângeri la Poliție, Garda Finaciară, OPC etc. Și tot nu se întâmpla nimic. Ba, în urmă cu câțiva ani, un tânăr motociclict care circula regulamentar a fost omorât în trafic de „îngeri”. Din nou, nu s-a întâmplat nimic. Aceiași „îngeri” își parchează mașinile pe spațiul public ca formă de reclamă și nimeni nu-i întreabă de sănătate. Așa au fost obișnuiți, că legea e doar pentru fraieri. Iar când cineva mai punea întrebări, îl rezolvă cumva. Cu ajutorul unor cunoștințe, „cadouri” sau, unde era cazul, cu reclame. De exemplu. Pe care unii le-au refuzat însă.

În fine, după mai multe articole publicate în deBanat despre faptele de vitejie ale „îngerilor”, problema este preluată de consilierul local Alfred Simonis. Ulterior, i s-a alăturat și alți consilieri. Sceptic la început, într-un final, și primarul Nicolae Robu a înțeles că în Timișoara nu poate cineva să-și facă propria lege cu mușchii. Și astfel a apărut o hotărâre a consiliului local prin care „îngerii” nu mai pot ridica mașini nici măcar din parcările magazinelor. Cât despre sechestrul de persoane, chiar și bunul simț îți spune că e ilegal. Chiar șmecheri naționali precum Gigi Becali fac dușuri la comun acum pentru astfel de fapte. Poate această decizie a venit mai târziu, dar e bine că a venit. Ca într-un film de Hollywood, vorba patronului de „îngeri” rămași fără obiectul muncii!

PS. Au fost unele voci în CLT care s-au opus deciziei, voci aparținând fostei puteri din primărie. Nu e ceva interesant aici? Nu vorbesc de filo-sovieticul Bogdan Herzog, care aplaudă orice fel agresiune prin forța armelor sau mușchilor.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago