Categories: PoliticieniUltima ora

Bomba in PNL Timis?! Monica Stirbu, impusa de la Bucureşti pe Colegiul III

Posibilă lovitură de teatru în stabilirea candidatului PNL Timiş pentru ColegiuL III Deputaţi Timişoara. Deși președintele Nicolae Robu spune că numele acestuia va fi anunțat cel mai devreme joi, surse din PNL susţin că Monica Știrbu, consul al României la Bilbao, le va fi băgată pe gât liberalilor din Timiş. UPDATE: După apariţia acestei informații, mai mulţi liberali importanţi din Timiş au anunţat că îşi dau demisia dacă se întâmplă aşa ceva.Biroul Permanent Naţional al PNL Timiş a hotărât marţi ca decizia asupra candidaturii pe Colegiul III Timişoara să fie luată exclusiv pe plan local.

Guvernul a emis hotărârea care anunță data alegerilor pentru Colegiul III Deputați, dar PNL nu se grăbește să facă public numele candidatului. „Poate joi la ședință vom anunța numele, dar dacă nu, cel târziu la începutul săptămânii viitoare”, spune președintele Nicolae Robu. Acesta o tot dă la întors de câteva zile, în condițiile în care sondajul este gata de săptămâna trecută, iar rezultatele erau considerate esențiale pentru desemnarea candidatului partidului. Opțiunile erau fostul subprefect Liliana Oneţ, Viorel Coifan, fost lider de partid, Cosmin Costa, directorul RAR Timiş, Liviu Cocean, preşedintele TNL Timiş, şi Sorin Predescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş. Surpriza ar putea veni însă de la centru!

Surse din partid spun că Monica Ştirbu (stânga, în foto) ar putea fi „parașutată” drept candidat pe Colegiul III. Fără să mai aibă de multă vreme legături cu Timișoara, ea este fosta soţie a consilierului local PNL, Sergiu Ştirbu. După moartea acestuia, Monica Ştirbu a fost deputat PNL de Dâmboviţa şi apoi a ajuns consulul României la Sevilla şi ulterior la Bilbao. Ascensiunea sa în partid s-a produs datorită numeroaselor relaţii pe care acea l are la nivel înalt în PNL. Pentru a ajunge pentru o scurtă perioadă în Parlamentul României, ca deputat de Dâmboviţa şi apoi pentru a prinde un loc călduţ de consul la Bilbao, pentru Monica Ştirbu au intervenit atât Teodor Meleşcanu, cât şi Norica Nicolau. Monica Ştirbu a prins iniţial un post de consul la Sevilla, apoi la Bilbao, deşi nu ştia o boabă spaniolă. Surse din PNL Timiş susţin că dacă Monica Ştirbu va fi desemnată candidat pe Colegiul III Deputaţi, este foarte probabil să izbucnească o revoltă în filială.

UPDATE: Biroul Permanent Naţional al PNL Timiş a hotărât marţi ca decizia asupra candidaturii pe Colegiul III Timişoara să aparţină exclusiv Biroului Permanent Teritorial al PNL Timiş. O decizie finală asupra candidatului liberal pe colegiul lăsat gol de Maria Grapini va fi luată aşadar joi. După apariţia zvonului că Monica Ştirbu ar putea fi impusă de la Bucureşti, mai mulţi liberali importanţi din Timiş au anunţat că îşi dau demisia dacă se va întâmplă aşa ceva.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago