Categories: PoliticaUltima ora

Coifan merge pentru PNL pe Colegiul III!

PNL Timiș a pus capăt, joi seară, speculațiilor legate de numele candidatului partidului pentru alegerile din 25 mai de pe Colegiul III. Viorel Coifan va încerca să obțină încă un mandat de parlamentar pentru liberali, în actuala legislatură. Joi seară, Delegaţia Permanentă a PNL Timiş a îndeplinit o simplă formalitate de a-l valida pe Coifan drept candidat, după ce directorul RAR Timiş, Cosmin Costa, s-a retras din cursă.


Gestul lui Cosmin Costa de a se retrage a fost aplaudat de Biroul Permanent Teritorial al PNL Timiş. „Între experienţă şi tinereţea politică, am ales experienţa, motiv pentru care am propus colegilor să păstrăm ierarhia rezultată în urma deciziei BPT de acum două săptămâni. Îl susţin pe colegul meu Viorel Coifan, deoarece consider că trebuie să intrăm în aceste alegeri cu omul care are cele mai clare şanse să câştige. Consider că este un gest de fair-play faţă de activitatea politică şi administrativă a acestuia”, spune Costa. Viorel Coifan abia așteaptă confruntarea electorală. „Nu îmi este frică de contracandidatul meu, medicul Florică Bîrsăşteanu. Sunt onorat că intru într-o competiţie cu el. Sper ca această competiţie să fie într-un spirit de fair-play, suntem oameni respectabili şi unul, şi altul. Important e ca cetăţenii din Colegiul III să aleagă cel mai potrivit candidat pentru a le reprezenta interesele”, ne-a declarat Coifan. „Gestul lui Comsin Costa de a se retrage este o doavdă de fair-play şi de matură chibzuinţă, având în vedere şi faptul că eu am propus ca, în 2016, să existe un schimb de generaţii. Colegii mai tineri, care s-au rodat printre noi, trebuie atunci să aibă nu numai susţinerea, ci şi şansa reală de a accede în parlament”, ne-a mai spus liberalul.

Viorel Coifan a câștigat sondajul realizat de liberali pe Colegiul III. El a fost urmat de Cosmin Costa, ambii la mare distanță de următorii clasați, fostul subprefect Liliana Oneţ, preşedintele TNL Timiş, Liviu Cocean, şi Sorin Predescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş. La ultima ședința a Biroului Permanent al PNL Timiș, Coifan şi Costa au obţinut câte 10 voturi din partea membrilor acestuia. Alte cinci voturi au fost împărţite între Liviu Cocean şi Sorin Predescu. Decizia finală a fost însă amânată până joi seară, în prima ședință de după Paște. Coifan a mai câștigat un sondaj înaintea alegerilor parlamentare din decembrie 2012, dar conducerea partidului l-a preferat în locul lui pe actualul senator Petru Ehegartner.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago