Categories: Politicieni

Golgeterul Robu ii doreste succes in alegeri atacantului Pirtea

Președintele PNL Timiș, fostul rector Nicolae Robu, îi dorește succes în alegeri rectorului UVT Marilen Pirtea, pe care însă l-a mai bătut de câteva ori până acum. La fotbal! Pirtea ar putea candida din partea PSD pe Colegiul III Deputați, pentru locul lăsat liber de Maria Grapini.

Candidatul PNL pe Colegiul III e ținut în mare secret, deși sondajul care ar trebui să aibă cea mai mare importanță în desemnarea acestuia este gata. Dacă tot nu vrea să spună cum stau lucrurile în propriul partid, șeful liberalilor, Nicolae Robu, comentează pe marginea unor potențiale alte candidaturi. Unul dintre numele cele mai vehiculate în ultima perioadă este cel al rectorului UVT, Marilen Partea, care ar fi bătut palma cu social-democrații. „Marilen Pirtea poate candida fără nicio problemă, legislația actuală permite unui rector să fie și lider de partid, si senator, deputat, orice… Nu există nicio incompatibilitate. Incompatibilitățile au fost eliminate în decembrie 2012”, explică Robu. Actualul primar nu crede însă că Marilen Pirtea are șanse reale să devină deputat, deși eventualul traseu politic al acestuia pornește de pe aceleași coordonate. „Cu tot respectul pentru Marilen Pirtea, am o relație foarte bună, îi doresc succes în cariera de rector și în politică… Eu când am intrat ca și candidat, nu eram încă membru PNL, dar eram pe primul loc în toate sondajele, eram cel mai tare și atunci am venit de pe acea poziție”, susține Robu. Și, conform aceleași surse, mai e o diferență. „Eu sunt un tip fair play și, dacă Marilen Pirtea va dori să candideze, vom fi în competiție. Chiar mi-aduc aminte de meciurile de fotbal între Politehnică și Universitatea de Vest, unde Politehnica era pe locul unu. Rectorul Pirtea le are cu fotbalul, era atacant, ca și mine, dar eu eram golgeterul turneului”, mai spune primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago