Categories: Politicieni

Marcel Mihoc, in topul national al donatorilor pentru PSD

Consilierul județean Marcel Mihoc este pe locul VII într-un top al persoanelor care au donat bani pentru PSD în anul 2013. În acest top mai apare, pe locul al doilea, și senatorul Ilie Sârbu, timișean o dată la patru ani. În acest timp, Nicolae Robu a donat pentru PNL 11.000 de lei în 2013.

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat, în urmă cu câteva zile, în Monitorul Oficial, donațiile făcute de persoane fizice și firme către partidele politice în anul 2013. Este vorba de donații care depășesc zece salarii minime brute pe economie. Într-un top al celor mai importanți donatori pentru PSD la nivel național, pe locul VII apare timișoreanul Marcel Mihoc. Secretar executiv al PSD Timiș, el a contribuit la vistieria partidului în 2013 cu suma de 28.500 de lei. Prima în topul donatorilor PSD este Gabriela Vrânceanu Firea (74.142 lei), urmată de senatorul Ilie Sârbu (oficial apare că ar fi din partea Timișului) cu 38.600 de lei, pentru ca a treia treaptă a podiumului să fie ocupată de nimeni altul decât Adrian Duicu, președinte al CJ Mehedinți, parcat momentan după gratii.

Din PSD Timiș se mai regăsesc cu donații de peste zece salarii minime brute încă 13 persoane fizice, plus firma Simultan. Printre aceștia se numără deputatul Petru Andea (7.500 de lei), Adam Crăciunescu, director general Romsilva (8.000 de lei), Ovidiu Brânzan (10.000 de lei), Dejan Plavoșin (14.700 de lei), Nicolae Oprea (8.450 de lei), primarii din Lugoj, Buziaș, Jebel etc. Lipsesc din lista donatorilor principalii lideri ai filialei, Titu Bojin și Sorin Grindeanu. De la PNL Timiș apar doar trei persoane. Este vorba de președintele filialei, Nicolae Robu (11.000 lei), alături de tinerii Liviu Cocean (11.000 de lei) și Grigore Grigoroiu (8.255 de lei). De la alte partide nu mai apar timișoreni ca donatori peste zece salarii minime pe economie. Nici măcar un Alin Popoviciu (PDL), Maria Grapini (PC) sau Ion Răducanu (UNPR).

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago