Categories: Sănătate

Maternitatea „Bega” are doar un sfert din personal si ar putea fi inchisa!

Lipsa acută de personal medical pune în pericol activitatea desfăşurată la Maternitatea „Bega” din Timişoara. Alte două asistente au plecat în ultimele două săptămâni din cauza salariului foarte mic și a volumului de muncă foarte mare. Medicii se tem că în ritmul acesta se vor afla în situaţia de a închide unitatea medicală.

Asistentele de la „Bega” adună zeci de ore suplimentare neplătite şi zile libere pe care nu le primesc niciodată, iar conducerea maternităţii se vede neputincioasă în faţa acestei situaţii. „Nici legislația muncii nu le permite să lucreze așa. De plătit nu le plătesc liberele pe care ar trebui să le dau, eu în fals nu semnez pentru că nu vreau să intru în pușcărie, nu pot să fac așa ceva. M-am descurcat cu rezidenți, m-am descurcat cum am putut, le-am rugat pe fete să lucreze, nu se mai poate! Și-a mai dat demisia o fată de la sala de nașteri, am trei oameni în loc de zece”, spune șeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie, dr. Doru Anastasiu.

Dr. Anastasiu a trimis nenumărate cereri pentru deblocarea posturilor, dar fără niciun rezultat. „Nu vreau să ajung să închid maternitatea. Și asta numai din cauza lipsei de personal, nimic altceva, care nu se încadrează la standardele făcute de minister. Ministerul spune – la atâtea paturi, atâtea asistente. Eu am un sfert din câte ar trebui să am. Patru referate am făcut. I-am scris personal ministrului Sănătății, ministrului Muncii, directorului Direcției de Sănătate Publică, directorului Spitalului Județean, directorului medical al Spitalului Județean. Nu mai am cadre. N-am cadre. Sunt sub standard, îmi lipsesc 20 de fete”, explică medicul. Deja au trecut mai bine de două săptămâni de la ultimele două plecări. Singurul răspuns pe care l-au primit medicii a fost de la DSP: o hârtie pe care scria că directorul Spitalului Județean va fi înștiințat în privința acestei probleme. În fiecare an, la Maternitatea „Bega” se nasc aproximativ 3.000 de bebeluşi. Dintre aceștia, cam 100 se nasc cu probleme şi au nevoie de îngrijire medicală chiar şi câteva luni.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago