Categories: Partide

PDL vine cu o superoferta: „campioni europeni” la alegerile din 25 mai

PDL și-a început, la Timișoara, campania pentru alegerile europarlamentare. Șefii partidului spun partidul e la el „acasă” în orașul de pe Bega, asta deși organizația județeană a „portocaliilor” nu are un candidat eligibil pe lista depusă la BEC. Democrat-liberalii speră să obțină 20% din voturi.

Democrat-liberalii și-au început, joi, la Timișoara, campania pentru europarlamentare. Monica Macovei, Cătălin Predoiu, Andreea Paul, Cezar Preda și Gheorghe Flutur au descins în orașul de pe Bega, pe considerentul că, aici, „PDL este la el acasă”. Asta, deși filiala Timiș nu are, așa cum s-a tot vorbit, un candidat pe locurile eligibile ale partidului, depuse la BEC. Oficiile de gazdă au fost făcute de președintele Constantin Ostaficiuc, la una din rarele sale apariții publice din ultima vreme, mai ales în condițiile în care el și-a retras, în ultimul moment, mult vehiculata candidatură la europarlamentare. „Avem o echipă puternică. Aceasta pleacă la drum de la Timișoara ca să cucerească România. Sperăm la un rezultat de cel puțin 20%”, a declarat președintele PDL Timiș. Cătălin Predoiu spune, la rândul lui, că PDL se prezintă la aceste alegeri cu o superofertă. „Avem cei mai buni europarlamentari și cea mai bună listă, una de «campioni europeni». În campanie vom face un dialog cu cetățenii, vom interacționa cu ei, atât pe stradă, cât și în mediul on-line”, a afirmat candidatul PDL la președinție. Acesta nu a putut totuși preciza câte locuri de europarlamentari vizează partidul său. „Vrem cel mai bun rezultat din partea dreptei. Pot să fie șapte locuri, pot să fie opt locuri, pot să fie zece”, a spus Predoiu. Lista candidaților PDL este deschisă de Theodor Stolojan, urmat de Monica Macovei, Traian Ungureanu, Jean Marinescu și Daniel Buda. Organizația Timiș are un reprezentant pe această listă, în persoana consilierului județean Mihăiță Bojin. Acesta se află pe poziția a 13-a, imediat sub cea a lui Sorin Moldovan, șeful tinerilor democrat-liberali, pe care PDL Timiș anunțase că-l sprijnă la nivel de regiune, după retragerea lui Constantin Ostaficiuc.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago