Categories: Poli Timisoara

ACS Poli a retrogradat pentru ca n-a fost sustinuta destul!

Primarului Nicolae Robu i-a picat prost retrogradarea celei mai Poli dintre Poli. Edilul spune că, dacă ar fi fost mai mult interes din partea sponsorilor, echipa ar fi continuat în Liga I. El nu știe cine va rămâne la club în actualele condiții, dar anunță o scădere a finanțării, la patru milioane de lei.

După un singur sezon, ACS Poli a ajuns în Liga a II-a, spre nedisimulata tristețe a primarului Nicolae Robu. Acesta a marcat momentul alegând să poarte o cravată violetă. „Nu mi-a picat bine. Regret enorm. Este echipa Timișoarei, este echipa Timișului, a Banatului, este mai mult decât a fost oricare altă variantă de Poli de la revoluție încoace. La acest club nu au fost decât poliști, decât bănățeni și ar fi trebuit ca echipa să fie mai mult susținută. Eu am susținut-o cu tot ce am putut”, a declarat Robu. Edilul a preferat să nu vorbească despre ce s-a întâmplat la club sau despre toate „experimentele” girate de foștii conducători ai acestuia.

A reclamat însă lipsa unui sprijin din partea sponsorilor. „Din păcate, prea puțin am fost ajutat. Am lansat foarte multe apeluri către cei cu bani din Timișoara, să vină să susțină echipa, chiar cu sume mici, dar bani puțini de la mulți ar fi însemnat în final o sumă considerabilă. Până la urmă, singurii sponsori au fost cei pe care tot eu i-am găsit”, susține Robu. Deși supărat, acesta nici nu se gândește să renunțe la proiect. Asta, pentru că… i-o cer microbiștii din oraș. Și i-o cer chiar prin oraș, pentru că pe la stadion nu i-a prea văzut nimeni. Dar există o explicație. „În descinderile mele prin oraș, nu mi se întâmplă o dată să nu ma abordeze cetățenii și să-mi spună că ei chiar dacă nu au fost la stadion au urmărit meciurile la televizor, că sunt poliști și că vor să avem echipă, să nu lăsăm să se destrame acest club. Și n-o să-l lăsăm”, mai spune primarul.

Robu nu știe cine va rămâne pe mai departe la echipă. El susține că n-a vorbit nici cu Ioan Timofte, nici cu Dan Alexa. „Va trebui să discutăm, să vedem cine vrea să pună umărul. Unii vor numai la bine. E foarte simplu să vii la meciuri când Poli joacă cu Ajax sau când Poli joacă cu Șahtior. Ca să ajungă acolo, cineva trebuie să duca greul și când Poli are probleme. Acum Poli are probleme”, susține primarul. Un lucru este sigur: în liga a doua, finanțarea va fi de maximum patru milioane de lei. Rămâne de văzut cum va putea obține Robu bani pentru clubul de fotbal, având în vedere atât contraperformanța, cât și lipsa unei majorități în CL Timișoara.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

37 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago