Inca o promisiune: Guvernul Ponta va finanta „evident” spitalul de copii

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Timișoara, că guvernul va finanţa construirea unui noi clădiri pentru Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Nu a precizat suma, dar l-a înțepat pe Nicolae Robu, pentru că n-a cheltuit banii alocați anul trecut. Primarul spune că va trimite luni documentația și susține în continuare că această finanțare n-a fost asumată oficial de guvern.

Spitalul de copii continuă să fie teren de lupte politice. Venit în vizită electorală la Timișoara, premierul Victor Ponta spune că sigur va da bani pentru acest obiectiv. „Primăria a primit bani pentru spitalul de copii şi, din păcate, nu i-a folosit, pentru că nu a făcut procedurile la timp. Acum, dacă în sfârşit le-a finalizat corect, evident că va primi în continuare finanţare. E un proiect esenţial pentru Timişoara. Ştiţi că am fost cu primarul aici, i-am dat bani şi după aceea mi-au dat banii înapoi pentru că nu a putut să-i folosească”, a declarat Ponta. Primăria Timișoara va trimite luni întreaga documentație la guvern. Nicolae Robu spune însă că banii ar fi putut fi alocați deja. „Anul trecut cum i-a putut aloca fără niciun fel de act? Știa că nu pot fi cheltuiți și atunci i-a dat. Aceasta este dovada a ceea ce vă spuneam, că banii aceia nu puteau fi cheltuiți. Proiectul acesta n-a fost niciodată asumat oficial de guvern. Am cerut să se pregătească documentația, am semnat contractul de execuție”, afirmă edilul.

Ridicarea noului corp de clădire al spitalului de copii costă aproape 50 de milioane de lei. Noul imobil cu peste 8.000 de metri pătrați utili se va înălța la intersecția străzilor Panait Istrati și Liviu Gabor. Singurii bani alocați până acum sunt cinci milioane din bugetul local. Anul trecut, când nu exista nici măcar studiu de fezabilitate, guvernul a prevăzut cinci milioane de lei, care însă n-au fost folosiți.

UPDATE: Joi după-amiază, Primăria Timișoara a trimis o adresă oficială către Guvernul României, solicitând Executivului să-și asume cel puțin 75% din suma necesară pentru finanțarea construcției spitalului de copii.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago