Categories: Alegeri

Dialog la distanta Robu-Funeriu: unul cu marsaviile, altul cu prostii

Nicolae Robu nu are în vedere o demisie din funcția de președinte al PNL Timiș și a găsit deja explicația pentru scorul dezamăgitor al partidului. Liberalii nu ar fi luat în considerare candidatura independentă a lui Mircea Diaconu și, în plus, le-a „furat” din voturi și Daniel Funeriu. Fostul ministru îi răspunde sec primarului: „oamenii proști vorbesc despre alții”.

Nicolae Robu susține că nu are motive să-și dea demisia din funcția de președinte de filială, pentru că a analizat și a găsit explicații pe care le consideră pertinente pentru eșecul PNL. „Voturile noastre s-au împărțit între PNL și candidatul liberal, devenit independent, Mircea Diaconu, și lucrul acesta este evident, iar voturile pentru colegiul de deputați s-au împărțit între Viorel Coifan și Daniel Funeriu, în urma acelei scrisori care a dezinformat cetățenii, că eu nu l-aș mai susține pe Coifan, ci pe Funeriu. Nici n-am avut timp să contracarăm, a fost foarte bine gândită acțiunea, cu o mârșăvie maximă. Numai așa se poate explica acea diferență mare între scorul obținut de Daniel Funeriu și scorul obținut de Partidul Mișcarea Populară”, susține primarul. Conform acestuia, influența sa, ca personaj politic, s-a divizat. „În Soarelui s-au împărțit voturile, pe colegiu, s-au împărțit între Coifan și Funeriu. Funeriu a avut 18% și Coifan 22%, dacă adunăm, în total sunt mai multe decât voturile lui Bîrsaășeanu”, a afirmă Robu. Replica lui Daniel Funeriu a venit repede și a fost scurtă și mușcătoare. „Oamenii inteligenți vorbesc despre concepte, oamenii medii vorbesc despre fapte, oamenii proști vorbesc despre alții. Eu sunt un om mediu”, a declarat fostul ministru al Învățământului. Acesta a avut numai 600 de voturi mai puțin decât Viorel Coifan, cotat drept favorit. Colegiul a fost însă câștigat de social-democratul Florică Bîrșășteanu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

6 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

7 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

8 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

12 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

13 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

14 ore ago