Categories: SportUltima ora

FC Chisoda s-ar putea retrage din Liga a IV-a, ASU Poli ar putea reveni pe primul loc

Agitaţia a atins cote maxime vineri pe holurile Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş. Surse din cadrul AJF, for condus de Dănuţ Laţa, sustin că Alin Rus, preşedintele echipei FC Chişoda, doreşte să retragă echipa din campionat. Nu de aceeaşi părere este insa Ionel Toma, primarul comunei timişene, cea care susţine financiar FC Chişoda.


În cazul în care FC Chişoda s-ar retrage, conform regulamentului AJF Timiş, toate rezultatele din retur ar fi anulate, echipele cu care a jucat câştigând la masa verde cu 3-0. În aceste condiţii, cea mai avantajată echipă ar fi Politehnica Timişoara, ocupanta locului 2 în Liga a IV-a. Trupa lui Paul Codrea a remizat cu FC Chişoda (1-1) în retur pe teren propriu, iar dacă va câştiga la masa verde ar reveni pe primul loc, cu două etape înainte de finalul sezonului. CS Ghiroda este liderul seriei la ora actuală, cu 78 de puncte, unul mai mult decât Politehnica Timişoara.
Apărută ca un zvon încă de joi, retragerea celor de la FC Chişoda a avut (mai are?) şanse mari să se transforme într-o informaţie certă. Nici Ionel Toma, primarul comunei Giroc, nu este străin de acest subiect. „Am mai auzit despre chestia asta, dar nu ştiu nimic. Nu înțeleg care ar fi motivația să se retragă. Eu spun că este o idee rea. De ce să se retragă când am investit atâția bani în echipă? Trebuie să-și joace șansele până la capăt. Este de la o poștă vizibil că ceva nu este în regulă. Nu există niciun motiv pentru care Chișoda să se retragă din campionat. Puține echipe joacă în condițiile în care joacă echipa din Chișoda și cea din Giroc. Toate cheltuielile au fost plătite de primărie, acum nu pot face ce vor ei”, ne-a declarat primarul Ionel Toma.
Dacă FC Chişoda se va retrage, Politehnica Timişoara ar reveni pe primul loc în clasament, dar ar atrage, din nou, atenţia asupra felului în care va câştiga seria Ligii a IV-a, dacă acest lucru se va întâmpla. În urmă cu un an, Politehnica a promovat în cel de-al patrulea eşalon, chiar dacă echipa condusă de Paul Codrea a terminat seria campionatului judeţean pe locul 2, nepromovabil. Echipa timişoreană a putut urca un eşalon mai sus, conform regulamentului, primind invitaţia de a evolua în Liga a IV-a de la AJF, dar numai după ce patru echipe din judeţ (Bega Belinţ, Spartak Gottlob, FC Deta şi Avântul Bobda) nu au acceptat invitaţia, deşi aveau întâietate, conform aceluiaşi regulament.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago