Categories: Politicieni

Funeriu vede blat intre PDL si PNL, Coifan spune ca are scenarita

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, susține că PNL şi PDL au făcut blat la alegerile de pe Colegiul III Timișoara. Candidatul PMP spune că PDL a pus intenționat pe liste un candidat fără experienţă. Liberalul Viorel Coifan îi transmite lui Funeriu că suferă de „scenarită” și că mai bine ar vorbi despre bacalaureat.

Rugat să explice exact în ce a constat „blatul” PNL-PDL, Daniel Funeriu şi-a nuanţat afirmaţiile și a dat-o pe „mafii transpartinice”. „Candidatul PDL este un om foarte onorabil, dar fără anvergură politică, ceea ce ne dă serios de gândit. Blat, ne-blat, cert este că PSD mă atacă doar pe mine, ceea ce îmi arată că doar candidatura mea deranjează mafiile locale transpartinice. Regret că PDL s-a golit de conținut și că PNL nu s-a trezit mai repede din coșmarul USL”, ne-a declarat Funeriu. În aceeaşi seară la o emisiune TV, fostul ministru era în mari amabilități cu deputatul Alin Popoviciu, căzând ambii de acord asupra unui acord preelectoral anti-PSD, propus de Funeriu în urmă cu câteva zile. Pe pagina sa de Facebook, Funeriu este radical. „Îi invit pe toți potențialii votanți PDL să nu-și risipească votul și să vină alături de candidatura mea: singura candidatură 100% pentru Timișoara, 100% anti-PSD”, le transmite el prietenilor virtuali.

Viorel Coifan, candidatul PNL pe Colegiul III Deputaţi, s-a iritat după ce a aflat acuzațiile pe care le aduce Funeriu. „N-am făcut niciun blat, n-am avut nicio înţelegere. Pentru mine a constituit o surpriză candidatura pe care a propus-o PDL, dar e absurd să crezi că putem face o înţelegere. Eu cel puţin nu aş fi acceptat să fac parte dintr-un astfel de blat. Lupta principală se dă între PNL şi PSD. PDL, la ora actuală, nu mai are forţa politică de acum câţiva ani. Daniel Funeriu are un stil propriu de exprimare şi poate să facă scenarită câtă vrea. Suntem într-o ţară liberă. E un tip vocal. Poate ar trebui să ne explice mai bine cu bacalaureatul”, ne-a declarat liberalul.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

14 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago