„Îngerii Galbeni” pot ridica, din nou, mașinile din parcările supermarketurilor, fără riscul de a fi amendați de Poliția Locală. Consiliul Local Timișoara a acceptat marți modificările impuse de prefectură. Asta nu înseamnă că „îngerii” nu vor mai avea probleme, pentru că polițiștii locali îi pot amenda doar… în trafic. Dacă îi prind.
Pentru a nu risca atacarea HCL 146 în contencios și, deci, suspendarea ei pe perioada procesului, consilierii locali au fost de acord, marți, cu modificările propuse de prefectul Eugen Dogariu. Conform adresei trimise de prefectură, „dispozițiile art. 1 din HCL 146/2014 pot fi obligatorii doar pentru centrele comerciale ale căror parcări sunt edificate pe terenuri ce au ca proprietar municipiul Timișoara. În ceea ce privește situațiile în care proprietar este o persoană fizică sau o altă persoană juridică, competența autorităților administrației publice locale poate fi exercitată în aplicarea strictă a dispozițiilor O.G. 99/2000, art. 12, potrivit cărora autoritățile în cauză stabilesc doar criteriile de dezvoltare urbanistică pentru determinarea amplasamentelor spațiilor de parcare”, se precizează în adresa prefecturii. Altfel spus, din hotărârea adoptată în luna martie a fost acum eliminat articolul care spune că „toate centrele comerciale au obligaţia să deschidă parcările pentru clienţii acestora sau să controleze accesul acestora prin bariere”.
Practic, de săptămâna viitoare, de când actul de la CL va ajunge la prefectură, „Îngerii Galbeni” vor putea face, din nou, ce vor în parcările supermarketurilor. Nu însă și străzile Timișoarei. Secretarul primăriei, Ioan Cojocari, explică: „Asumarea înseamnă să nu se mai interzică ridicarea de mașini din parcarile supermarketurilor sau alte parcări private. Ei pot ridica mașinile, dar pot fi amendaţi pentru tranzitarea Timişoarei, conform hotărârii, pentru că doar organele administraţiei publice locale sau administratorul drumului public şi Poliţia pot ridica şi transporta maşini, ei nu. Aceeași Mărie cu altă pălărie… Când ies din parcare, îi putem amenda”. „Am preferat să luăm la cunoștință propunerea prefecturii, adică să păstrăm spiritul acestui proiect. În spațiul privat nu mai putem interveni, dar dacă se transportă mașini pe domeniul public, pentru că toate drumurile sunt publice, noi putem aplica acele amenzi. Poliția Locala poate identifica în trafic sau în urma unor sesizări aceste mașini galbene care au declanșat un adevărat scandal în Timisoara. Politia Locala are voie să intre pe domeniul public, nu în parcările private”, a declarat consilierul local Radu Țoancă (PSD), cel care a prezidat plenul de marți. Social-democrații ar urma să depună un nou proiect pe această temă, după cum spune Alfred Simonis, inițiatorul HCL 146
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…